Avancerad italiensk matlagning
-
Stockholm
-
Från 1 490 SEK
-
Flera starter (4)
Italiensk matlagning – Risottoskolan (på plats eller online)
-
Flera orter (2)
-
Från 690 SEK
Italiensk matlagning - Pizzakurs - baka egen italiensk Pizza
-
Stockholm
-
Från 1 390 SEK
-
Flera starter (9)
Italiensk matlagningskurs Matresa genom Italien
-
Stockholm
-
Från 1 590 SEK
Italiensk matlagning – Festa italiana (på plats eller online)
-
Flera orter (2)
-
Från 690 SEK
Italiensk matlagningskurs Dukat för fest
-
Stockholm
-
Från 1 590 SEK
-
Flera starter (34)
Italiensk matlagning – färsk pasta som i Italien
-
Flera orter (2)
-
Från 490 SEK
Italiensk matlagning – vegetariskt som i Italien (på plats eller online)
-
Flera orter (2)
-
Från 490 SEK
Italiensk matlagning – gör en matresa genom det italienska köket! (På plats eller online)
-
Flera orter (2)
-
Från 690 SEK
Italiensk matlagning – solo Italiano – för dig som är singel (på plats eller online)
-
Flera orter (2)
-
Från 690 SEK
Exempelkurs: Italiensk matlagning
-
Stockholm
-
Från 1 000 SEK
Italiensk matlagning – That’s Amore (på plats eller online) (pris per par)
-
Flera orter (2)
-
Från 790 SEK
Italiensk matlagning – Pizza och focaccia som i Italien (på plats eller online)
-
Flera orter (2)
-
Från 490 SEK
Italiensk matlagning - Pasta Fresca - Lär dig baka färsk pasta från grunden
-
Stockholm
-
Från 1 390 SEK
-
Flera starter (23)
Fira födelsedag tillsammans - födelsedagsaktivitet med italiensk matlagning och pastabakning
-
Stockholm
-
Från 690 SEK
-
Flera starter (16)
Italiensk matlagning - Vardagsmat - laga italienskt för hela veckan!
-
Stockholm
-
Från 1 390 SEK
-
Flera starter (10)
Matlagning för par - Romantisk matlagningskurs Amore Mio
-
Stockholm
-
Från 2 900 SEK
-
Flera starter (34)
Italienska och matlagning i Italien
-
Flera orter (6)
Vad innehåller en italiensk matlagningskurs?
Här hittar du information om vad som är äkta italiensk matlagning och hur den skiljer sig både inom Italien och i andra delar av världen. Du som går en kurs i italiensk matlagning kommer troligtvis att uppskatta matlagningskulturen ligga mycket som den färdiga rätten.
Italiensk matlagning i Italien
Många icke-italienare identifiera italiensk matlagning med några av de mest populära rätter, såsom pizza och spagetti. Vissa människor menar att all italienska matlagning är sig lika. Men de som reser genom Italien märker skillnader i matvanor mellan städer, även om de ligger bara är några mil från varandra. Inte bara har varje region sin egen stil av italiensk mat, även varje samhälle och varje dal har olika versioner av italiensk matlagning också. Varje stad har sitt särskilda sätt att göra korv, speciella sorters ost och vin, och en lokal typ av bröd. Om du frågar människor, även i samma område, hur man gör pastasås, kommer de att ha alla olika svar.
Vad är äkta italiensk matlagning?
Italiensk matlagning är känd för sin smak och karaktär. Många anser att det inte finns något annat kök som kan mäta sig med äkta italiensk mat, och det är ingen tillfällighet att många italienare avskyr imitationen av "italiensk" mat, som inte håller samma nivå. Var än i världen du äter italiensk mat, från Rom till Sydney, så kommer du att hitta starka åsikter om vad som påstås vara genuin italiensk mat, både vad det gäller smak och sättet maten är tillagat på.
Skillnaden mellan italiensk mat och förfalskningar
Den verkliga skillnaden mellan italiensk mat och konstgjorda förfalskningar är faktiskt en kemikalisk fråga. Hur bra smakförstärkare du än använder, såsom natriumglutamat, så kan det inte ersätta färska livsmedel. Inte heller en mikrovågsugn kan baka en vedeldad pizza eller en god köttfärssås.
Italiensk mat är mycket populär, och det är helt och hållet på grund av dess smak och konsistens. Till exempel mozzarellaosten har en unik kombination av smak och konsistens. Kombinerat med färska råvaror och som pålägg på en vedugnsbakad pizza, kommer hela sammansättningen av pizzan att skilja sig från en artificiellt producerade versionen.
Att bevara den italienska matlagningskulturen
Lösningen är enkel nog - få riktiga italienska kockar inblandade i produktionen av italiensk mat. Sluta använda förädlade livsmedel och använda det verkliga, naturliga ingredienserna. Det skulle spara en förmögenhet, och trots allt är det bästa sättet för att bevara en autentisk kultur att hålla sig till autentiska traditioner.