Kursbeskrivning
Risottoskolan (på plats eller online)
Vill du lära dig hemligheten bakom en perfekt risotto? Den fylliga välbalanserade smaken, de rätta ingredienserna, det behagliga tuggmotståndet, den härliga krämigheten och den eleganta garneringen. Hos BuonAppetito.se lär du dig att lyckas med risotto och att imponera vid matbordet!
Om kursen
På matlagningskursen Risottoskolan kommer du att lära dig hur man lagar en riktig Risotto. Vi går genom tekniken, ingredienser och recept, och pratar om skillnaden mellan olika risottosorter och hur kan man kombinera olika ingredienser för bästa resultat.
Kursen riktar sig främst till större grupper och företag. Ska ni ha kick-off, företagsevent eller är bara nyfikna på italiensk matlagning är den här kursen perfekt för er!
Kommande kursstarter
Video
Kursupplägg
Hur går kursen till (på plats)?
Vi träffas i våra härliga lokaler, och startar kursen med en aperitivo med lite tilltugg och något att dricka som deltagarna själva tar med.
Sedan fortsätter vi med en presentation av deltagarna och av recept, ingredienser samt matlagningsteknik.
Vi lagar 2 olika sorters risotto – en med kött och en vegetarisk – och vi går genom alla moment. Vi kommer att dela med oss av alla tips och hemligheter bakom det italienska köket.
Alla är med och lagar mat, och när det är klart är det naturligtvis dags att äta tillsammans och att prata om Italien!
Tutti a tavola e … Buon Appetito!
Kursen kräver inga förkunskaper.
§
Hur går kursen till (online)?
Vi skickar en inbjudan med detaljerade instruktioner via mail vid bokningen. När det är dags ses vi online via Zoom och sänder live under 2 timmar med härlig pastaglädje. Därefter stänger vi av datorerna och avnjuter det fantastiska resultatet, i era kök med nära och kära eller med dig själv för att skämma bort dig lite i vardagen.
Vi startar kursen med en liten presentation av deltagarna och av recept, ingredienser samt matlagningsteknik.
Vi lagar 2 olika sorters risotto – en med kött och en vegetarisk – och vi går genom alla moment. Vi kommer att dela med oss av alla tips och hemligheter bakom det italienska köket.
Kursen kräver en del förberedelser enligt våra instruktioner som vi mejlar till er vid bokningen, men det krävs inga förkunskaper.
Vuxna samt barn i alla åldrar är välkomna!
Detta ingår i kursen (på plats):
Priset är per person inkl. moms och i kursprogrammet ingår:
- Matlagningskurs 3,5h
- Tilltugg
- Råvaror
- Middagen som vi har lagat
- Lokalhyra och städning
- Recept på allt vi lagar
- Vinrekommendationer
- Lån av förkläde
- Kaffe och te
- 10 procent rabatt på din nästa kurs med BuonAppetito.se
§
Detta ingår i kursen (online):
Priset är per person inkl. moms. Vill du laga mat med flera i hushållet? Lägg till extra deltagare som är med via samma länk för 190 kr inkl. moms. Barn upp till 13 år är gratis.
Detta ingår i kursprogrammet:
- 2 h Risottoskola online med Live-sändning. Vi lagar 2 olika sorters risotto – en med kött och en vegetarisk – från vårt kök till era hem med italiensk matglädje.
- Instruktioner till förberedelser.
- Vi är närvarande och medverkar via chat, under och före kursen, och hjälper till med inköp, tipsar, stöttar och skapar italiensk atmosfär.
- Lista på kökstillbehör som behövs.
- Recept på allt vi lagar.
- Detaljerad inköpslista med tips på produkter som finns i vanliga butiker. Vill ni lägga till vår matkasse med nästan alla ingredienser (och mycket mer) av bästa kvalitet som du behöver för kursen? Beställ Risottoskolan matkasse (kontakta oss).
- Tips på Aperitivo-tilltugg som man kan köpa och komponera själv när man börjar förbereda i köket inför kursen. Vill du istället du lägga till BuonAppetitos Aperitivo-box med allt du behöver? Kontakta oss.
- Testkörning och teknisk genomgång i förväg, om det önskas.
- Vinrekommendationer som passar till menyn.
- 10 % rabatt till din nästa kurs
Vill du köpa kursen som present till någon du älskar? Lägg till en Presentbox med italienska delikatesser (kontakta oss).
Intresseanmälan
Italiensk matlagning
Att laga mat är en kärlekshandling – man lagar mat till sig själv och till nära och kära varje dag! Mina recept har en konstant koppling till min familjs tradition, och eftersom min familj kommer från olika delar av Italien...