Sök kurs 👉

Föreläsning anhörigveckan - Vem hjälper den som hjälper Vetlanda kommun

SV Jönköpings Län, i Vetlanda
Längd
1 timmar på 0 tillfällen
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
1 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 timmar på 0 tillfällen
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
1 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Att vara anhörig till någon med psykisk ohälsa
Att leva nära någon med psykisk ohälsa och/eller NPF (t ex adhd och autism) kan vara svårt. Som anhörig är det lätt att ta på sig andras smärta och lägga ansvaret på sig själv. Ofta bär man själv på oro, maktlöshet, skuld och skam. Vad säger forskningen om anhörigas situation? Föreläsningen handlar om de svårigheter anhöriga stöter på och hur man kan hantera de känslor och tankar som väcks. Kan man göra tillräckligt mycket och finns det någon gräns? Hur tar man som anhörig hand om sig själv när det är någon i ens närhet som mår väldigt dåligt?

Föreläsare: Martina Nelson psykolog, författare och specialist i neuropsykologi. Hon arbetar som verksamhetschef på SMART Psykiatri. Hon är en erfaren och uppskattad föreläsare och har specialiserat sig mot arbetsliv och företag. Martina är författare till Vem hjälper den som hjälper – att vara anhörig till någon med psykisk ohälsa. Hon är flitigt anlitad som gäst och expert i podcasts, TV och radio.

Föreläsningen är en livesändning. Det finns möjlighet att ställa frågor till föreläsaren och moderator finns på plats i aulan.
Anordnas av anhörigstödet, vård–och omsorgsförvaltningen, barn- och utbildningsförvaltningen och socialförvaltningen, Vetlanda kommun, Anhörigföreningen i samverkan med  SV.

Plats: Njudungsgymnasiets aula, Norrvägen 6, Vetlanda
Kostnad: gratis, men anmälan krävs.

Önskar du följa föreläsningen på annan plats kan du få en länk till den genom att kontakta Emma Croona.

Vid frågor, kontakta Vetlanda kommuns anhörigkonsulent emma.croona@vetlanda.se tfn: 0702-07 06 44
madeleine.sjostrand@sv.se tfn: 0704-31 39 18

SV:s kurser och verksamhet utgår ifrån studiecirkelns pedagogik. I studiecirkeln förenas lärande och personlig utveckling, samtidigt som vi ger plats för grundläggande demokratiska värderingar. Grunden är det egna intresset och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka studiecirkelns inriktning och innehåll.

Veckodag: Tisdag
Tid: 20:00-21:00
Lokal: Norrvägen 6

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

1 oktober, 2024

  • Kurs
  • Vetlanda
SV Jönköpings Län

Studieförbundet Vuxenskolan - Jönköpings Län

Studieförbundet Vuxenskolan vill ge människor möjligheter. Därför erbjuder vi en bred verksamhet med studiecirklar, kurser och kulturaktiviteter i hela Jönköpings län. Vi samarbetar också med en mängd organisationer och föreningar. På vår hemsida hittar du kurser i flera olika ämnen...

Läs mer och visa alla kurser med SV Jönköpings Län

Highlights