Sök kurs 👉

Föreläsning Anhörigveckan: Att inspirera till att fortsätta leva

SV Jönköpings Län, i Vetlanda
Längd
1 timmar på 0 tillfällen
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
4 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 timmar på 0 tillfällen
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
4 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Välkommen på föreläsningen ”Att inspirera till att fortsätta leva" med Daniela Börjesson och Janni Ahlgren.

Anhörigveckan kallar vi den vecka som inkluderar 6 oktober, vilket betyder att Anhörigveckan i år startar den 30 september och går i mål på söndagen med självaste Anhörigdagen.
Anhörig är den person som inom familjen, släkten eller vänkretsen hjälper någon som på grund av sjukdom, ålder eller funktionsnedsättning inte klarar av vardagen på egen hand. Som anhörig kan man vara till exempel partner, förälder, barn, barnbarn, sammanboende, vän eller granne.

Under Anhörigveckan 2024 vill vi lyfta temat ”Balans i anhörigskapet”.

Anhörigas Riksförbund kommer att erbjuda en digital föreläsning per dag under hela veckan som handlar om just balansen i anhörigskapet, att hitta de strategier som fungerat för andra anhöriga.

FÖRELÄSARE
Janni Ahlgren har under de senaste sju åren arbetat för att minska stigmat kring Alzheimers sjukdom och öka medvetenheten om demens, sedan hennes pappa fick sin diagnos. Tillsammans med sin far, Stefan Eriksson, som också varit engagerad i dessa frågor, har Janni deltagit i flera nationella och europeiska projekt, inklusive European Working Group of People with Dementia (EWGPWD) anordnat av Alzheimer Europe. Janni och hennes familj har även medverkat i Uppdrag Gransknings serie ”När jag inte längre minns dig” och hon är nu ambassadör för Alzheimerfonden.

Daniela Börjesson är ung anhörig till sin pappa som 2021 fick diagnosen pannlobsdemens, då 60 år gammal. Då har hon aldrig hört talas om sjukdomen och kunskapen kring diagnoser med kognitiv nedsättning känns generellt begränsad och att man inte talar kring det. Genom läger med Alzheimersfonden och uppstarten av Ytan för unga, en digital anhörigportal hoppas hon kunna sprida gemenskap och kunskap att man inte är ensam i sin situation. Samt att känslan i samhället ska bli mindre skamsen. När man lever som nära anhörig inser man hur vanligt förekommande det tyvärr är, och hur mycket det underlättar att inte känna sig ensam i situationen. Även Daniela är ambassadör för Alzheimersfonden.
Veckodag: Fredag
Tid: 14:00-15:00
Lokal: Stationsgatan 5D

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

4 oktober, 2024

  • Kurs
  • Vetlanda
SV Jönköpings Län

Studieförbundet Vuxenskolan - Jönköpings Län

Studieförbundet Vuxenskolan vill ge människor möjligheter. Därför erbjuder vi en bred verksamhet med studiecirklar, kurser och kulturaktiviteter i hela Jönköpings län. Vi samarbetar också med en mängd organisationer och föreningar. På vår hemsida hittar du kurser i flera olika ämnen...

Läs mer och visa alla kurser med SV Jönköpings Län

Highlights