Sök kurs 👉

Kraschar jag så kraschar allt - föreläsning Psykiatriveckan 2024 (Region Jönköpings län)

Längd
1 timmar på 0 tillfällen
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
11 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 timmar på 0 tillfällen
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
11 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Vad innebär det att vara anhörig till någon med NPF och vad får det för konsekvenser?

I den här föreläsningen berättar verksamhetsutvecklare Fanny Eklund från Riksförbundet Attention om rapporten ”Kraschar jag så kraschar allt” och samtalar om anhörigskapet med Cathrin Alvendal, mamma till en ung vuxen med autism och add.  

Samtalet berör vad det innebär att vara anhörig till någon med NPF och vilka konsekvenserna kan bli. Men även vad man som anhörig behöver för stöd och bemötande för att må bra och inte krascha.

Fanny Eklund är verksamhetsutvecklare på Riksförbundet Attention. Hon är socionom och har arbetat inom socialtjänsten och inom psykiatrin. Hon har även arbetat med utveckling av samordnad individuell plan (SIP) och samverkan i Stockholms stad. Fanny är förälder till två barn med NPF. 

Cathrin Alvendal är förälder till en ung vuxen med add och autism. Hon är en av rösterna i Attentions rapport ”Kraschar jag så kraschar allt” med lång egen erfarenhet av anhörigskap.

BRA ATT VETA
Efter föreläsningen kan du vara med på dialogcafé och ställa frågor till föreläsarna.
Föreläsningen är en del av psykiatriveckan 2024. Länk till den digitala föreläsningen hittar du på: www.rjl.se/psykiatriveckan

SV:s kurser och verksamhet utgår ifrån studiecirkelns pedagogik. I studiecirkeln förenas lärande och personlig utveckling, samtidigt som vi ger plats för grundläggande demokratiska värderingar. Grunden är det egna intresset och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka studiecirkelns inriktning och innehåll.
Veckodag: Måndag
Tid: 14:00-15:30
Lokal:

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

11 november, 2024

  • Kurs
  • Distans
SV Jönköpings Län

Studieförbundet Vuxenskolan - Jönköpings Län

Studieförbundet Vuxenskolan vill ge människor möjligheter. Därför erbjuder vi en bred verksamhet med studiecirklar, kurser och kulturaktiviteter i hela Jönköpings län. Vi samarbetar också med en mängd organisationer och föreningar. På vår hemsida hittar du kurser i flera olika ämnen...

Läs mer och visa alla kurser med SV Jönköpings Län

Highlights