Sök kurs 👉

Streetdance - Nybörjare/Nybörjare Plus

Kulturama, i Hammarby Sjöstad
Längd
22 timmar
Pris
2 600 SEK
Nästa kurstillfälle
10 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
22 timmar
Pris
2 600 SEK
Nästa kurstillfälle
10 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Streetdance utvecklades i USA som en del av hip-hopkulturen och består av en hel mängd olika stilar, t ex house, locking och new style.

Förkunskapskrav

Passar dig som är helt nybörjare eller som har dansat en termin eller två.

Kursinnehåll

I och med att streetdans är ett väldigt brett begrepp så får du prova på olika streetdansstilar. På lektionerna kommer ni att jobba med grooves, rytmik och koordination. Du kommer även lära dig olika grundsteg, tekniker och koreografier. Allt detta blandas med freestyle för att du ska hitta din personliga stil.

Utvecklingsmöjligheter

På Kulturama finns streetkurser upp till avancerad nivå. Streeten är släkt med jazzen och dessa dansformer influerar varandra starkt. Att träna jazz för att utvecklas inom street är således fruktbart. På Kulturama kan du också prova ren breaking - den mest akrobatiska formen av street eller vår nyhet Street-acrobatics.

Klädsel

OBS! använd gärna sneakers (innegympaskor) på streetlektionerna.

Kursledare

Jörgen Vedeler

Är utbildad på Åsa Folkhögskola och är etablerad i Stockholm som Locking- och Streetdance-lärare. Han är medlem i Streetdance-gruppen What Came Out Of The Mothership och trombonist samt låtskrivare i det brittiska Funk-bandet Afro Elements.

”På mina klasser vill jag etablera en upplyftande ”vibe” som utgår från musik och dansglädje. Lusten är allra viktigast för mig som dansare och musiker och mitt fokus ligger på att engagera mina elever i sväng, teknik och karaktär. Jag vill fylla dem med inspiration och motivation för att tillsammans skapa utbyte och göra nya framsteg. Var dig själv och förbered dig på att svettas, vara envis och utmana din comfort-zone”!

Bra att veta

Uppehåll för lov v 44.

Som deltagare hos oss på Kulturama har du rabatt hos Bokus och Akademibokhandeln samt Dansbutiken.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

10 september, 2024

  • Kurs
  • Hammarby Sjöstad

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Streetdance - Nybörjare/Nybörjare Plus och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Kulturama
Virkesvägen 21
Hammarby Sjöstad

Kurser för glädje och utveckling Att gå en kurs och fördjupa sina kunskaper eller prova på något helt nytt är en säker humörhöjare! På Kulturama har vi specialiserat oss på estetiska kurser inom musik, sång, dans, teater, musikal, artistskolan, foto,...

Läs mer och visa alla kurser med Kulturama

Highlights