Sök kurs 👉

Afrika -framtidens kontinent

SV Halland, i Falkenberg
Längd
16 timmar på 8 tillfällen
Pris
995 SEK
Nästa kurstillfälle
2 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar på 8 tillfällen
Pris
995 SEK
Nästa kurstillfälle
2 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Afrika är jordens näst största kontinent och världsdel. I 54 stater bor idag ungefär 1,4 miljarder människor som talar närmare 2000 olika språk som kan uppdelas i fyra större språkfamiljer.
Här finns världens äldsta arkeologiska lämningar och ett mycket rikt förhistoriskt och historiskt men ganska okänt kulturellt arv. Kontinenten har stora ytor avsatta till naturhistoriska reservat med syfte att bevara den fantastiska och unika floran och faunan.
Det moderna Afrika består av självständiga stater på väg mot något större. Allt fler regeringar lyckas kontrollera och förädla de enorma råvaror kontinenten är rik på och samtidigt bli rikare och förbättra servicen för sina medborgare. Transport och kommunikationssystem förbättras och den nya unga generationen afrikaner tar allt större plats i det globala systemet.

Innehåll

Vi träffas vid 7-8 tillfällen under hösten 2024 och våren 2025, både fysiskt och digitalt. Deltagarna får frågor att bearbeta och fundera på mellan tillfällena och möjlighet att diskutera dem vid sammankomsterna. Vi försöker dessutom hela tiden jämföra med realtid – vad händer nu?

Mål

Att få möjlighet att diskutera och öka sin förståelse och kunskap om Afrikas geografi, natur, samhälle, kultur, historia och politik, med exempel från i huvudsak östra, centrala och södra Afrika.
En fysisk resa: Det kommer finnas möjligt att delta i ett reseprogram efter kursen. Preliminärt är det en resa från Ujiji vid Tanganyikasjön genom Tanzania till kusten och avslutas på Zanzibar. Detta reseprogram är inte alls kopplat till Vuxenskolan utan genomförs av en i Sverige registrerad resebyrå. Eventuellt överskott från denna resa kommer att gå till en enskild organisation som arbetar med barn och utbildning i Uganda.

Material

Vi använder bilder, berättelser och filmer. Deltagarna får med sig frågor att fundera över mellan träffarna. Hänvisning till olika källor såsom litteratur, nättidningar, filmklipp via internet (tex you-tube) med mera.

Gruppstorlek

Denna kurs har plats för 16 deltagare.

Om kursledaren

Christer Torstensson bor ungefär halva året i Uganda och reser en hel del i Afrika. "Ett land jag känner har flera mycket spännande och intressanta aspekter eller kulturlager som har förutsättningar att ge en rejäl grund att stå på utifrån många olika perspektiv."
Veckodag: Onsdag
Tid: 18:30-20:00
Lokal: Möllegatan 11
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

2 oktober, 2024

  • Kurs
  • Falkenberg

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Afrika -framtidens kontinent och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
SV Halland
falkenberg

Studieförbundet Vuxenskolan - Halland

Hos Studieförbundet Vuxenskolan i Halland kan du gå kurser, studiecirklar och föreläsningar. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är mångfaldens studieförbund som ger varje...

Läs mer och visa alla kurser med SV Halland

Highlights