Sök kurs 👉

KULTUR - Sana sanasta tulevi -  Kokoillan tapahtuma Götanmaan Kalevalaisten kanssa

SV Göteborg, i Göteborg
Längd
1 timmar på 0 tillfällen
Pris
140 SEK
Nästa kurstillfälle
5 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 timmar på 0 tillfällen
Pris
140 SEK
Nästa kurstillfälle
5 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om KULTUR - Sana sanasta tulevi -  Kokoillan tapahtuma Götanmaan Kalevalaisten kanssa

Götalands kalevalaförening bjuder in till en helafton i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Detta med utgångspunkt i temat ”ord föder ord” som föreningen arbetar med under året.
Det blir en kväll i två akter där amatörteatersällskapet UNIIKKI spelar upp sin senaste föreställning Runebergin Lauantaiseurue med utgångpunkt i Finland nationalskald Johan Ludvig Runeberg och där den sverigefinska folksångerskan Anna Fält tar vid och bjuder upp till konsert. Kan hända att Anna även bjuder på ett stycke på sin kantele.
Är du medlem i Götalands Kalevalaförening, ta kontakt med Heli Rapila för att få ta del av rabattkod till arrangemanget.
Arrangemanget görs möjligt med medel från Statsbidraget för finskt förvaltningsområde
Om Anna Fält
”Jag har aldrig hört något liknande förut” - ett uttalande man ofta hör om Anna Fält. Det är ovanligt att höra människorösten bara sjungandes. Folksångstraditionen erbjuder många uttryckssätt för det mångsidiga instrument som rösten är. Och ibland spelar hon också på det finska nationalinstrumentet kantele.
Anna Fält framför sånger ur de skandinaviska och finsk-urgiska traditionerna samt eget material i form av tonsättningar av urgamla besvärjelser, vallsånger, jojk, vaggvisor, berättelser från Finnskogarna och de nordiska landskapen.
Anna Fält är född, uppvuxen och utbildad i Finland och har bott och arbetat i Sverige sedan 2012. Hon är examinerad inom pop/jazz musik, folksångspedagogik samt har en master i nordisk folkmusik från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Som soloartist jobbar Anna mest inom Sverige och Finland men också runt om världen.
Läs/Titta/Lyssna på mer:
www.annafalt.com
Om UNIIKKI
Teatersällskapet UNIIKKI är ett svenskt-finskt amatörteatersällskap med säte i Norrtälje. De är engagerade i att skapa och framföra teaterstycken som lyfter fram både svensk och finsk kultur och historia. Teatersällskapet betonar vikten av öppenhet, mångfald och gott samarbete, särskilt under manusutvecklingens tidiga skeden.
Vi kommer under kvällen få se deras senaste projekt Runebergin Lauantaiseurue. En föreställning som utspelar sig i mitten av 1800-talet och porträtterar intellektuella och Runeberg-älskare som samlas i Borgå (Porvoo) för att stärka det finska språkets och kulturens ställning och arbeta för att etablera Finland som en egen stat. Runerberg, alltså, Johan Ludvig Runeberg författaren och poeten som betraktas som Finlands nationalskald.
Medverkande: Bengt Mokvist, Seija Wähä-Verkkomäki, Hellevi Silverstra, Raili Zetterling, Anja Mäkinen, Pia Asplund, Eija Sarikka samt Berit Sparre
#nationellaminoriteter #nationellaminoritetarr #finska

Veckodag: Lördag
Tid: 20:00-22:00
Lokal: Örngatan 6