Kursbeskrivning
En kurs där du lär dig laga fisk och skaldjur. Teori och praktik varvas och avslutas med tillagning av en måltid. Vi går igenom vardagsfisk, platt- och rundfisk, lax och skaldjur. Ledaren Ilona Miglavs arbetar som utbildningskoordinator på en av Sveriges största fiskgrossister.
Kursen består då av 5 delar och du är med i samtliga delar:
4 april – Introduktion till kursen med fokus på salt och innertemperatur betydelse för ett bra resultat. Tillagningsmetoder.
18 april – Laxfiskar, olika arter, grava, sushi, sashimi, tillagningsmetoder
2 maj – Vit rundfisk, utbytesfiskar
16 maj - Platta fiskar
23 maj – Skaldjur (denna gången är det avslutning och vi brukar jobba från 17.30-21.30
Kursledare Ilona informerar:
Vid varje tillfälle startar jag med en introduktion och teori, jag önskar ju att man kommer från kvällen med kunskap och inspiration. Därefter presenterar jag råvaran för kvällen och sedan lagar vi rätter i grupper om 2 personer och avslutar med en buffé. Så alla får smaka på allt. Kan hända blir det hemläxa...
Vi har plats till max 16 personer så det är först till kvarn som gäller.
Den sista gången blir lite längre, olika skaldjursarter och en avslutningsbuffé med hummer, havskräfta, räkor och ostron.
Då jag reser på uppdrag i mitt ordinarie arbete kan det hända att någon kursdag måste flytta till annan datum, men målet är att alla fem tillfällen skall genomföras innan årsskiftet. Skulle du få förhinder att medverka vid något tillfälle brukar jag invitera dig till motsvarande gång följande vår - det fungerar vanligen alldeles utmärkt.
Välkommen med din anmälan på 0302-158 58, www.sv.se/lerum eller lerum@sv.se
Kurs startar 4 april 2024 vid tillräckligt många anmälda, kursträffarna sker på torsdagar.
Veckodag: Torsdag
Tid: 18:00-20:30
Lokal: Häradsvägen 2
Kursen består då av 5 delar och du är med i samtliga delar:
4 april – Introduktion till kursen med fokus på salt och innertemperatur betydelse för ett bra resultat. Tillagningsmetoder.
18 april – Laxfiskar, olika arter, grava, sushi, sashimi, tillagningsmetoder
2 maj – Vit rundfisk, utbytesfiskar
16 maj - Platta fiskar
23 maj – Skaldjur (denna gången är det avslutning och vi brukar jobba från 17.30-21.30
Kursledare Ilona informerar:
Vid varje tillfälle startar jag med en introduktion och teori, jag önskar ju att man kommer från kvällen med kunskap och inspiration. Därefter presenterar jag råvaran för kvällen och sedan lagar vi rätter i grupper om 2 personer och avslutar med en buffé. Så alla får smaka på allt. Kan hända blir det hemläxa...
Vi har plats till max 16 personer så det är först till kvarn som gäller.
Den sista gången blir lite längre, olika skaldjursarter och en avslutningsbuffé med hummer, havskräfta, räkor och ostron.
Då jag reser på uppdrag i mitt ordinarie arbete kan det hända att någon kursdag måste flytta till annan datum, men målet är att alla fem tillfällen skall genomföras innan årsskiftet. Skulle du få förhinder att medverka vid något tillfälle brukar jag invitera dig till motsvarande gång följande vår - det fungerar vanligen alldeles utmärkt.
Välkommen med din anmälan på 0302-158 58, www.sv.se/lerum eller lerum@sv.se
Kurs startar 4 april 2024 vid tillräckligt många anmälda, kursträffarna sker på torsdagar.
Veckodag: Torsdag
Tid: 18:00-20:30
Lokal: Häradsvägen 2
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?
Intresseanmälan
SV Göteborgsregionen Sydost
Gamla Kronvägen 62 E
43333 Partille
Studieförbundet Vuxenskolan - Göteborgsregionen Sydost
SV - Göteborgsregionen Sydost erbjuder kreativa mötesplatser för kunskap och gemenskap. Vi vill ge alla som deltar i våra olika verksamheter en möjlighet att utmana sig själva. En chans att prova på. Ett tillfälle att träffa nya människor. Vare sig...
Läs mer och visa alla kurser med SV Göteborgsregionen Sydost
Highlights