Sök kurs 👉

Tyska Nybörjare

SV Göteborg, i Göteborg
Längd
20 timmar på 10 tillfällen
Pris
1 390 SEK
Längd
20 timmar på 10 tillfällen
Pris
1 390 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Info om Tyska Nybörjare

För dig som vill lära dig tyska från grunden. I kursen får du öva på tyska inför olika vardagssituationer, presentera dig själv, prata om dina intressen, bestämma ett möte med någon, mm. Vi kommer jobba med konversation, grammatik och ordförråd. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 10 tillfällen.

Förkunskapskrav
Inga. Denna kurs är för dig som är helt nybörjare.

Kurslitteratur
Lieber Deutsch 1
ISBN: 9789147121298
Valbart att även köpa: Grammatik leicht A1 Einsprachige Ausgabe, Entdecken und üben, ISBN 9783190517213

Material ingår inte i kursavgiften. Du förväntas ha köpt boken vid första tillfället.
Du hittar boken hos de flesta nätbokhandlare.
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Annika Björk. Annika lärde sig tyska genom studier på Volkshochschule (folkhögskola) i staden Schleswig där hon arbetade hos en tysk familj. Där arbetade hon även i ett år som kursledare i svenska på samma skola och hade stor uppslutning av deltagarna på grund av sitt engagemang. Efter 16 år som grundskollärare, varav 3 år som lärare i moderna språk - tyska, är hon tillbaka i vuxenutbildningen. På fritiden vistas hon gärna i trädgården vid stugan, promenerar i naturen med vänner, tränar eller umgås med sambon och deras två katter.

Kurslokalen
Redbergsskolan ligger på Örngatan 6 vid Redbergsplatsen.
Lokalen är tillgänglighetsanpassad. Hiss finns.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Kallelse skickas ca 2-4 veckor innan kursstart till den e-postadress som du angett. Väljer du Klarnabetalning skickas kallelsen direkt. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med vanlig post. Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.

Veckodag: Måndag
Tid: 19:30-20:00
Lokal: Örngatan 6