Sök kurs 👉

Tyska konversation B2+

SV Göteborg, i Göteborg
Längd
20 timmar på 10 tillfällen
Pris
1 390 SEK
Nästa kurstillfälle
30 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
20 timmar på 10 tillfällen
Pris
1 390 SEK
Nästa kurstillfälle
30 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Tyska konversation B2+

I denna kurs ligger dialogen i fokus för att du ska få självförtroende och vana att prata tyska. Kursen utgår från en skönlitterär bok som diskussionsunderlag. Målet är att du ska aktiveras genom kända ämnen och övningar som väcker diskussion. Du kommer att få utrymme att prata om intressen, erfarenheter och kulturella företeelser. Vid behov, och om så önskas, kompletterar vi med grammatiska övningar. Kursens innehåll kommer att anpassas efter deltagarnas behov och önskemål.
Kursen omfattar 2 x 45 min per tillfälle, totalt 10 träffar.

Förkunskapskrav
För dig som kan ta till dig "autentiskt talad" tyska, såsom nyheter, kortfilmer och tidningsartiklar. Du kan oförberedd ge dig in i samtal som berör det vardagliga livet. Du kan uttala dig klart och ganska detaljerat om olika ämnen samt har grundläggande grammatik.

Kurslitteratur
Kursen utgår från en skönlitterär bok som diskussionsunderlag, vi beslutar tillsammans vid första träffen.

Material ingår inte i kursavgiften.
Det händer att kurser måste ställas in pga för få anmälda deltagare. Studieförbundet Vuxenskolan ansvarar ej för inköpt bok till inställd kurs.

Kursledare
Meik Erdelkamp. Meik har en gedigen pedagogisk erfarenhet samt tysk universitetsutbildning inom pedagogik. Meik har bland annat jobbat med inlärningssvårigheter och undervisat som modersmålslärare. Han ser fram emot ett avslappnat och givande kursklimat där alla trivs och får känna sig trygga.

Kurslokalen
Lokalen ligger i Vasastan. Spårvagnshållplats Vasa Viktoriagatan.
En trappa upp utan hiss. Ej tillgänglighetsanpassat.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan. Sedan skickar vi en kallelse ca 14 dagar före kursstart till den e-postadress som du angett. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med vanlig post. Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.

Veckodag: Måndag
Tid: 19:15-20:45
Lokal: Karl Gustavsgatan 15