Kursbeskrivning
Välkomna till en kväll när vi tillsammans gör kimchi - mjölksyrning/fermentering med salladskål som bas.
Kostnad för medlemmar 100 kr
Kostnad för icke medlemmar 150 kr (i mån av plats)
sista anmälningsdag är 18 september. Obs! anmälan är bindande
Ta med
Färska grönsaker till Kimchi: salladskål, gul lök, vitlök, morot, chili och ingefära. Totalt ca 1,5 kg. Chili finns att få på plats om du saknar det. Salt utan jod t ex Himalayasalt.
1 konserveringsburk alt 2 mindre med gummi/silikonring och bygellås total storlek ca 1,5 liter.
Vaxduk/duk för att skydda bordet, rena kökshanddukar, skärbräda, kniv, matskedsmått, rivjärn, skål att blanda grönsakerna i, digital våg (om du har) och 1 ren papperspåse t ex kompostpåse.
För att hålla nere grönsakerna i burken så kan du ta med en ren 2-liters fryspåse (som fylls med vatten efter behov) alt 1 vikt av glas, keramik eller sten.
Förbered hemma
Ansa/skala grönsakerna och skölj bort ev jord. Sterilisera glasburken i ugnen på 100 grader ca 10 min. Koka gummi/silikonringen i en kastrull med vatten i ca 10 min.
Har du frågor kontakta Maria Lindberg 070-3385689
Veckodag: Tisdag
Tid: 17:00-20:00
Lokal: Övermo Bystugevägen 42
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?
Kommande kursstarter
1 tillgänglig kursstart
Intresseanmälan
Studieförbundet Vuxenskolan - Dalarna
Studieförbundet Vuxenskolan i Dalarna är fylld av studiecirklar och kulturaktiviteter av alla slag. Vi erbjuder mötesplatser där människor kan utvecklas, umgås, diskutera samhällsfrågor, skaffa nya impulser och inte minst få nya kunskaper. På den här sidan delar vi med oss...
Highlights