Sök kurs 👉

Folkdräktssömnad Enviken (kväll)

SV Dalarna, i Falun
Längd
24 timmar på 6 tillfällen
Pris
1 650 SEK
Nästa kurstillfälle
16 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
24 timmar på 6 tillfällen
Pris
1 650 SEK
Nästa kurstillfälle
16 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Välkommen till en studiecirkel i folkdräktssömnad av Enviksdräkten - en fantastisk möjlighet att lära dig mer om traditionella kläder, hantverk och kulturarv.

Om studiecirkeln
Under 6 träffar kommer du att få lära dig de unika sömnadsteknikerna och mönsterkonstruktionen för Enviksdräkten. Du kan sy dig en ny dräkt, eller ändra den du redan har. Genom att använda traditionella material och mönster får du en djupare förståelse för hur kläderna har tillverkats och vilken betydelse de har haft för samhället. Vi syr alla dräktdelar för hand utifrån dräktbruket från början av 1800-talet. Därför är viss kunskap i handsömnad en fördel, men inget krav.

Att gå en studiecirkel i folkdräktssömnad är ett sätt att bevara och föra vidare vårt kulturarv. Genom att lära dig att sy en folkdräkt kan du bidra till att traditionerna bevaras och att kunskapen om hur kläderna tillverkas fortsätter att föras vidare till kommande generationer. Föreställ dig känslan av att bära din egen handsydda folkdräkt vid nästa högtid.

Under cirkeln får du även möjligheten att träffa andra människor som delar ditt intresse för traditionella kläder och hantverk. Att gå en studiecirkel är därför inte bara en lärorik upplevelse utan också ett sätt att knyta nya kontakter och skapa gemenskap kring ett intresse.

Förkunskaper
Viss kunskap i handsömnad är en fördel men inget krav.

Plats
Vi kommer att ses på måndagar, varannan vecka, 6 gånger på Britas, Envikens Hembygdsförening.

Veckodag: Måndag
Tid: 19:30-21:30
Ledare: Vivan Brus
Lokal: Enviksbyn 31
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

16 september, 2024

  • Kurs
  • Falun

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Folkdräktssömnad Enviken (kväll) och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
SV Dalarna
Skomakargatan 11
78170 Borlänge

Studieförbundet Vuxenskolan - Dalarna

Studieförbundet Vuxenskolan i Dalarna är fylld av studiecirklar och kulturaktiviteter av alla slag. Vi erbjuder mötesplatser där människor kan utvecklas, umgås, diskutera samhällsfrågor, skaffa nya impulser och inte minst få nya kunskaper. På den här sidan delar vi med oss...

Läs mer och visa alla kurser med SV Dalarna

Highlights