Sök kurs 👉

Sömnad för nybörjare

Längd
20 timmar
Pris
2 300 SEK
Nästa kurstillfälle
9 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
20 timmar
Pris
2 300 SEK
Nästa kurstillfälle
9 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Sömnad för nybörjare

En kurs som riktar sig till dig som vill lära dig grunderna i sömnad.

Innehåll

För att få ett flyt i ditt skapande och för att du ska få det resultat du vill med din sömnad kan denna kurs vara något för dig. När grunderna sitter i ryggraden och du lärt känna din symaskin kommer det istället bli ett rent nöje att sy.

Vi går igenom och testar lättare moment så som att sy tygkassar, necessärer och enklare kläder. Även detaljer som fickor och fållning med mera. Teori varvas med praktik där deltagarna arbetar självständigt under handledning av kursledaren.

Upplägg

Kursen är på onsdagar 17.00-20.00 och pågår i 5 veckor

Förkunskap

Inga förkunskaper krävs. Denna kurs riktar sig till dig som är nybörjare och vill komma igång på ett bra och roligt sätt. 

Kursledare

Ledaren Jeanette är en glad och utbildad sömmerska som inte är rädd för utmaningar framför symaskinen. Jag säger våga och prova, även fast det känns svårt, jag finns bakom som stöd. Jag är grundlig och noggrann och hjälper er fram till erat mål. 

Det är något speciellt med våra kursledare! Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial

Material ingår inte i kursavgiften. Du ska ta med dig följande material till kursen

  • Symaskin 
  • Tyg
  • Tråd
  • Knappnålar
  • Nåldyna 
  • Synålar 
  • Liten trådsax
  • Stor tygsax
  • Måttband 

Rabatter

Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln och 6 procent rabatt hos Bokus. Läs mer under förmåner.

Bra att veta

  • Kursstart kan komma att ändras och att startdatum är preliminärt. Observera att du alltid får en kallelse innan kursstart.
  • Läs mer om delbetalning eller om våra allmänna villkor.
  • Vid frågor, funderingar eller specifika behov, tveka inte att kontakta Alexander Högbom på 0727291691 eller alexander.hogbom@medborgarskolan.se.
  • OBS! Kontollera din skräppost. Du får en kallelse/faktura via mail och i vissa fall händer det att mail från oss hamnar där.

Medborgarskolan och folkbildning

Folkbildning skapar vi tillsammans i studiecirklar som drivs framåt genom kunskapsutbyte. Studiecirkeln är folkbildningsrörelsens klassiska kursform och kan handla om stort och smått, lokalt och globalt. Den kan genomföras vid träffar eller på distans och den enskilde deltagaren kan påverka cirkelns upplägg och innehåll efter demokratiskt inspirerad modell.

Medborgarskolan är ett humanistiskt studieförbund som ger dig möjlighet att lära, utvecklas och utbyta erfarenheter och tankar med andra människor. Vi har en bred verksamhet och samarbete med föreningar och organisationer inom många olika ämnen.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Sömnad för nybörjare och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.