Sök kurs 👉

Astronavigering - Intresseanmälan

Längd
15 timmar
Pris
1 695 SEK
Nästa kurstillfälle
9 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
15 timmar
Pris
1 695 SEK
Nästa kurstillfälle
9 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Du får i denna kurs lära dig grunderna för Astronavigering och hur man bestämmer sin position med hjälp av t e x en sextant och solen.

Astronomisk navigation är en navigationsteknik som består i att avgöra sin position med hjälp av observationer av astronomiska objekt och mätningar av deras höjd. Tekniken utvecklades främst av sjöfarare för att kunna bestämma positioner på de enformiga oceanerna där land var utom sikte.

Navigation med hjälp av himlakroppar är en kunskap som håller på att dö ut men som länge var det enda hjälpmedlet för positionsbestämning på världshaven, kompletterat med logg och kompass.

Har vi tillräckligt med deltagare så kan vi starta på annonserat datum/tid, annars kommer vi skjuta fram till senare tillfälle.

Kursledare
Henry Bromée

Alla våra ledare genomgår Medborgarskolans pedagogiska grundkurs som är anpassad för vuxenutbildning. Vi har ett ledarutvecklingsprogram som en del av vårt kvalitetssystem med möjlighet till såväl personlig som pedagogisk/metodisk utveckling.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

9 oktober, 2024

  • Kurs
  • Ystad

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Astronavigering - Intresseanmälan och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Medborgarskolan i Skåne

Medborgarskolan finns alltid nära dig och är ett av landets största studieförbund. Här hittar du alla kurser som hålls Malmö, Lund, Kristianstad, Helsingborg och hela vägen ner till Ystad. Medborgarskolan ska vara den självklara mötesplatsen för alla som söker kunskap, utveckling...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Syd

Highlights