Info om Italiensk trerätterslunch med italiensk kock
Res till Italien och lär dig laga en äkta italiensk trerätterslunch med italiensk kock. Buon appetito!
Innehåll
Res till Italien för en dag, Ino hjälper er att laga en äkta italiensk luch från grunden med primo, secondo och dolce. Han kommer självklart att ta avstamp i den magiska matregionen Apulien (Puglia) ifrån vilken Ino härstammar, men i sin meny kommer han även ta med många andra av Italiens regioner som han älskar. Många av de ingredienser som vi använder är ekologiska och säsongsanpassade. Tillsatser och konserveringsmedel är inte välkomna. Ni kommer att laga alla rätter från grunden med fina råvaror, Ino vägleder er och visar tydligt de olika stegen. Avslutningsvis sitter vi ner och äter det som vi har tillagat och pratar och diskuterar om maten och tillagningen. Passa på att öva dina italienska kunskaper under kursen.
Upplägg
Vi arbetar parvis. När vi är klara dukar vi fram det som lagats och vi njuter av en härlig äkta italiensk måltid tillsammans. Vi kommer att äta vid 13-tiden, det kan därför vara bra om ni äter något innan kursstart.
Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs. Alla är välkomna!
Kursledare
Ino Panaro är utbildad till kock och konditor vid Istituto Alberghero di Bari i Apulien i Italien. Han har arbetat på många av de italienska restauranger som finns i Stockholm. Han har även arbetat med gastronomi från andra matkulturer under sin ungdom när han arbetade på kryssningsfartyg i Västindien. Ino har under de senaste åren arbetat mycket med matlagningskurser och är väldigt uppskattad som kursledare. Han lär ut både matlagning och matkultur.
Kursmaterial
Kostnad för råvaror, recept och material ingår i avgiften. Det är viktigt att ni meddelar eventuella allergier senast 4 dagar innan kursen.
Utvecklingsmöjligheter
Medborgarskolan har många andra spännande matkurser att välja bland. Läs mer på vår hemsida.
Bra att veta
Under den termin som du är deltagare hos Medborgarskolan får du 6 % rabatt på Bokus och 10 % rabatt på Akademibokhandeln. Läs mer om hur du gör här.