Sök kurs 👉

VHF/SRC - Båtradio

Längd
10 timmar
Pris
1 249 SEK
Nästa kurstillfälle
17 mars, 2025 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
10 timmar
Pris
1 249 SEK
Nästa kurstillfälle
17 mars, 2025 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om VHF/SRC - Båtradio

Lär dig om radarnavigering! För att få fullt utbyte av en radarutrustning måste du känna till dess funktioner och hur den används för positionsbestämning och navigering i skärgård.

Innehåll

Ett SRC (VHF)-intyg är en viktig investering för alla som vill öka säkerheten till sjöss. Med detta intyg får du lära dig att hantera en VHF-radio på ett korrekt och effektivt sätt – ett oumbärligt verktyg för att kunna kommunicera med andra båtar, hamnar och sjöräddningen. Oavsett om du seglar i kustnära vatten eller planerar längre resor, ger ett SRC-intyg dig tryggheten att kunna få hjälp snabbt om något skulle hända.

VHF-radion ger en direkt och tillförlitlig kontaktlinje när det behövs som mest, vilket är något mobiltelefoner inte alltid kan erbjuda ute till havs. Att ha ett SRC-intyg är dessutom ett krav om du vill använda en VHF-radio på din båt, både i svenska och internationella vatten.

Fördelar med ett SRC (VHF)-intyg:

•    Säker och pålitlig kommunikation till sjöss
•    Kunskap om nödanrop och sjöräddningsprotokoll
•    Nödvändigt för att använda VHF-radio på både fritids- och yrkesbåtar
•    En trygghet för dig och dina medpassagerare vid oförutsedda situationer

Öka din säkerhet till sjöss och kommunicera som ett proffs – skaffa ditt SRC (VHF)-intyg och segla med trygghet!

Upplägg

Två måndagar kl 17-21 träffas vi för teori i Medborgarskolans lokaler på Fabriksgatan 18 i Örebro. Teoriprov sker i slutet av sista kurstillfället. Kostnad för det teoretiska provet är 500 kr och betalas på plats till examinatorn (ingår ej i kurspriset).

För radarintyg krävs också en skärgårdsövning med utgångspunkt från hamnen i Askersund som avslutas med praktiskt prov. Kostnad för det praktiska provet är 1500 kr och betalas på plats till examinatorn (ingår ej i kurspriset). Datum bestäms i gruppen. 

Kaffe och smörgås ingår under praktikdelen.

Förkunskaper

För erhållande av Radarintyg gäller att du har Förarintyg eller motsvarande kunskap.

Kursmaterial

Fritidsskepparens VHF/SRC av Bengt Utterström, ISBN: 9789151930923-2

Litteraturen kan du bl.a köpa på Bryggboden.

Observera att boken inte INTE ingår i kurspriset. Du köper själv boken och tar med till första kurstillfället, invänta kallelse innan du köper boken. 

Kursledare

Johan Bergsten har varit kursledare hos oss i över ett decennium och har mångårig erfarenhet av sjölivsutbildning. Han har under hela sitt yrkesliv jobbat med sjöfart och utbildningar och är tack vare sin kunskap, erfarenhet och pedagogik, en mycket uppskattad ledare av våra deltagare.  Johan har jobbat på sjöfartsverket och driver ett eget rederi med en passagerarfartyg i Vätterns norra skärgård med utgångspunkt Askersund.

Bra att veta

I våra lokaler finns kaffeautomater, kylskåp och microugn.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Om du är befintlig kund hos Svenska Sjö får du 10% rabatt på nautiska kurser hos Medborgarskolan. Uppge ditt försäkringsnummer hos Svenska Sjö i anmälningsformulärets noteringsfält i din kursanmälan. Nautisk kompetens ger dig i många fall billigare båtförsäkring. Vid avslutad kurs/ avklarat intyg (lägst kustskepparintyg) hos Medborgarskolan erhåller du rabatt hos Svenska Sjö.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av VHF/SRC - Båtradio och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.