Sök kurs 👉

Svamp - Skogens guld

Medborgarskolan Mitt, i Kristinehamn
Längd
15 timmar
Pris
950 SEK
Nästa kurstillfälle
15 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
15 timmar
Pris
950 SEK
Nästa kurstillfälle
15 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Svamp - Skogens guld

Svamp är skogens guld! En kurs för dig som vill lära dig plocka andra ätbara svampsorter i skog och mark, mer än bara kantareller. Ta chansen att lära dig om olika arter och följ med på en vandring i skogarna runt Kristinehamn där du får guidning och information om naturens läckerheter och får möjlighet att plocka dem.

Den bästa och godaste maten är den du plockat och tillagat själv. Följ med på en lugn vandring i skogsmiljö tillsammans med vår kunniga kursledare och andra deltagare som intresserar sig för plockning och hantering av matsvamp!


Innehåll

Den här kursen består av både praktiska och teoretiska moment där vi går igenom vad man bör tänka på när man är ute i skogen, vilken vegetation olika svampsorter trivs bäst i, artpresentation, vanliga förväxlingar med mera. Kursen sker i ett stadsnära skogsområde, anpassat efter var vi har de bästa svampförhållandena. Det blir en lugn vandring med flera stopp där vi får chans att se och plocka olika arter. 

 

Upplägg

•    Fältkurs i Kristinehamn.
•    Kursen kommer vara helt utomhus där de teoretiska och praktiska momenten kombineras.
•    Kursen inträffar under tre söndagar. 

Gång 1:  Söndag  15 september kl.10:00-14:00
Gång 2:  Söndag  29 september kl. 10:00-14:00
Gång 3: Lördag 5 oktober kl. 10:00-14:00

Upplägget är lagt så för att maximera chansen att hitta många varianter på svampar under hösten. 

 

Förkunskaper

Inga förkunskaper krävs.

 

Kursledare

Christina Brunsell utbildad svampkonsulent 1995 med inriktning på plockning och hantering av matsvamp och dess förväxlingsvampar. Christina har haft otaliga kurser, utställningar och föreläsningar om svamp genom åren. Christina brinner för att dela med sig av skogens rikedom och känslan av välbefinnande med vistelse ute i vår fina natur.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

 

Rabatter och förmåner

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Läs mer under förmåner. 

 

Tips på vidareutveckling

Utöver praktiska kurser erbjuder vi även föreläsningar om svamp och alla dess egenskaper och användningsområden.

Om du tycker om att vistas mycket ute i skogen och ta del av skogens läckerheter där du förvärvar egen kost på ett ansvarsfullt sätt erbjuder vi kompletta kurser för jägarexamen. Vi har ett brett utbud av övriga kurser i kategorin djur- och natur och hela vårt kursutbud hittar du på www.medborgarskolan.se.

 

Bra att veta

  • Ta gärna med fika och matsäck.
  • Tänk på att ni kommer vara utomhus för de praktiska övningarna. Välj kläder efter väder, samt oömma och tåliga kläder och skor som lämpar sig i miljön. Medtag eventuellt myggmedel till kurstillfällena.
  • Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under kursen samt till och från kursen. Försäkringen omfattar ej egendom. Läs mer under olycksfallsförsäkring.
  • Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.
  • Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala. Läs mer under allmänna villkor.

 

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Svamp - Skogens guld och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.