Sök kurs 👉

Nybörjare till sjöss - introduktionskurs i båtliv

Längd
3 timmar
Pris
250 SEK
Nästa kurstillfälle
1 mars, 2025 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
3 timmar
Pris
250 SEK
Nästa kurstillfälle
1 mars, 2025 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Nybörjare till sjöss - introduktionskurs i båtliv

Drömmer du om att komma ut på vattnet men saknar erfarenhet? Vår introduktionskurs för båtlivet ger dig en snabb och enkel väg in i en värld av frihet, äventyr och natursköna upplevelser.

Innehåll

Under kursen får du en överblick över både det roliga och det viktiga med båtlivet – vi går igenom grunderna i att framföra en liten båt samtidigt som vi lär dig att hantera risker och säkerställa att varje tur blir njutbar och trygg.

Oavsett om du vill glida fram på en spegelblank sjö eller utforska skärgårdens gömda pärlor, ger kursen dig de verktyg du behöver för att känna dig säker och bekväm vid rodret. Vi tar upp sjövett, grundläggande navigering och hur du undviker vanliga risker, så att du kan fokusera på att njuta av friheten på vattnet.

Vad du får ut av kursen:

  • Grundläggande båtfärdigheter och säkerhetstänk
  • Praktiska tips för trygg hantering av en liten båt.
  • Kunskap om hur du undviker risker och skapar en trygg miljö
  • Förmågan att njuta av båtlivet på ett ansvarsfullt sätt

Hoppa ombord på ditt nästa äventyr och upplev det bästa av båtlivet – med vår introduktionskurs är du redo att ta första steget mot vattnets frihet!

Upplägg

Vi träffas för en lördag på Medborgarskolan i Örebro kl 13:00-15:30.

Kursledare

Johan Bergsten har varit kursledare hos oss i över ett decennium och har mångårig erfarenhet av sjölivsutbildning. Han har under hela sitt yrkesliv jobbat med sjöfart och utbildningar och är tack vare sin kunskap, erfarenhet och pedagogik, en mycket uppskattad ledare av våra deltagare.  Johan har jobbat på sjöfartsverket och driver ett eget rederi med en passagerarfartyg i Vätterns norra skärgård med utgångspunkt Askersund. 

Bra att veta

Datum är preliminärt och kan vid behov flyttas fram. Kursen kan komma att ställas in om det inte blir tillräckligt många deltagare. Ju tidigare du anmäler dig, desto större chans att kursen startar. 

Varmt välkommen!

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Nybörjare till sjöss - introduktionskurs i båtliv och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.