Sök kurs 👉

Matlagningskväll - Tema Italienskt

Medborgarskolan Mitt, i Karlstad
Längd
4 timmar
Pris
495 SEK
Nästa kurstillfälle
30 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
4 timmar
Pris
495 SEK
Nästa kurstillfälle
30 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Matlagningskväll - Tema Italienskt

Njut av den italienska matkonstens glädje på en matlagningskväll med vår entusiastiska kursledare, Daniela. Denna kväll är en chans att dyka in i hjärtat av Italiens kulinariska traditioner och lära dig hemligheterna bakom några av dess mest älskade rätter.

Kursen hålls i Medborgarskolans nya, fina utbildningskök med 8 köksplatser. Se kortfilm på köket här Utbildningsköket Karlstad

Upplägg

Under en kväll kommer Daniela dela med sig av den Italienska matkulturen som hon håller kärt. Kvällen börjar med en kort genomgång om de italienska råvaror som kommer användas och deras ursprung, sedan samlas vi i Medborgarskolans utbildningskök för att laga mat. 

Daniela väljer råvaror och maträtter efter säsong.

Tillsammans lagar tre-fyra olika rätter.  Målet med kvällen är att våga prova mer mat från den italienska kulturen, och att det inte är så svårt att laga god mat!

Under kvällen använder vi recept från Danielas egna receptbok som hon har tagit fram tillsammans med Medborgarskolan, boken heter "Smaken av Italien" (sapori di italia). 

Vi kommer att vara i Medborgarskolans utbildningskök på Fanfaren för matlagning, och vi avslutar varje tillfälle med att duka upp och äta tillsammans i vår fina restauranglokal. 

Observera att: Kostnad för råvaror tillkommer med ca 130kr. Betalas på plats direkt till kursledaren via swish.

Vill ni ha dricka något speciellt till maten får ni gärna ta med er det, vi har ett stort urval av glas. 

Förkunskaper

Du behöver inga förkunskaper. 

Kursledare

Daniela Mariotti Alegi kommer från Italien men har även bott i USA, där hon inspirerade både barn och vuxna till en bättre matkultur - måltiden är något mer än att bara snabbt slänga i sig maten. Danielas passion är mat och att inspirera andra att laga bra mat att njuta av.

Alla våra kursledare genomgår Medborgarskolans introduktionskurs och erbjuds ett gediget internt utbildningsprogram med möjlighet till fortsatt individuell utveckling.

Kursmaterial/Råvaror

Kostnad för råvaror tillkommer med ca 130 kr och betalas direkt till kursledaren via swish.

Under kvällen får ni låna Danielas egna receptbok "Smaken av Italien" (sapori di italia), den går även att köpa på plats via swish för 130kr. 

Under den termin som du är kursdeltagare hos Medborgarskolan har du en del förmåner du kan använda, exempelvis 6 procent rabatt hos Bokus och 10 procent rabatt hos Akademibokhandeln. Mer om våra förmåner.

Tips på vidareutveckling

Vi har ett stort urval av matlagningskurser, kom direkt till våra kurser inom mat&dryck genom att klicka här

Bra att veta

Alla kursstarter är preliminära. Du får en kallelse till kursen med definitivt startdatum cirka en vecka före kursstart.

Meddela eventuella allergier i meddelandefältet vid anmälan.

Vill du delbetala kursen? Skriv i meddelanderutan vid din anmälan att du önskar delbetala.

Hos oss på Medborgarskolan är alla deltagare och ledare försäkrade under aktiviteten/kursen samt till och från aktiviteten/kursen. Lär mer på Olycksfallsförsäkring | Medborgarskolan

Anmäl dig till Medborgarskolans kurs, klicka på knappen ”Anmäl”

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Matlagningskväll - Tema Italienskt och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.