Sök kurs 👉

Certifierad Samtalsledare i DIN BROR & DIN SYSTER metoden (DBDS), Uppdragsutbildning

Unga hjärnan, Rikstäckande
Längd
2 dagar
Pris
8 125 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
Startar efter överenskommelse med uppdragsgivare se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
2 dagar
Pris
8 125 SEK inkl. moms
Nästa kurstillfälle
Startar efter överenskommelse med uppdragsgivare se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Få mer information om kursen 👍

Kursbeskrivning

ungdom

CERTIFIERAD SAMTALSLEDARE I "DIN BROR & DIN SYSTER" METODEN DBDS: En metod för vår tids utmaningar

DBDS är en effektiv, förebyggande och främjande samtalsmetod för barn och unga i grupp. Metoden är med i Socialstyrelsens samling över förebyggande metoder mot normbrytande beteende och kriminalitet. 

Utbildningen Certifierad Samtalsledare i DIN BROR & DIN SYSTER metoden (DBDS) ger dig allt du behöver för att hålla utvecklande och reflekterande samtal med barn och ungdomar.

Färdighetsträning och bemötande utgår bland annat från metoder som dialektisk beteendeterapi (DBT), kognitiv beteendeterapi (KBT) och traumamedveten omsorg (TMO).

Färdighetsträningen har anpassats och strukturerats i ett program innefattande samtalsträffar (DBDS programmet), för att passa alla barn och unga. Utbildningen går igenom alla träffar iprogrammet på ett interaktivt och upplevelsebaserat sätt.

Inga förkunskaper gällande ovanstående metoder eller samtalsledning krävs för att delta på utbildningen.

Insatser som använt metoden har bland annat vunnit priser som ”Årets skadeförebyggare” och ”Årets integrationssatsning”. Metoden är speciellt effektiv att använda i utsatta områden för att förebygga kriminalitet och nyrekrytering till kriminella gäng. 

Metoden omvandlar den senaste hjärnforskningen till praktiska strategier för att skapa välfungerande grupper samt bygga nya färdigheter i grupp. 

Mätningar av barn och ungdomar som genomgått programmet har visat att den självupplevda tryggheten ökat med 50 % medan våldsanvändningen och skolkningen minskat med 45 % respektive 70 % efter en termins samtalsgrupper. En gemensam förståelse och ett gemensamt förhållningssätt samt en fungerande kommunikation och byggande av viktiga färdigheter ligger bakom dessa siffror.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Målgrupp

Deltagare på utbildningarna är ofta fritidspedagoger, kuratorer, behandlingspedagoger, lärare, specialpedagoger, socialsekreterare och ledare inom idrotts-och föreningslivet. 

Kursinnehåll

DIN BROR & DIN SYSTER vilar på en stadig bas av evidensbaserade metoder och strategier som grundar sig på empirisk forskning, men det är våra upplevelser tillsammans under utbildningen som ger mest effekt. Under hela utbildningen varvas därför kortare teoripass med praktiska övningar och självreflektion. 

Utbildningen formas till en mycket speciell upplevelse och grupprocess som vi bär med oss ut i mötet med barn och unga. Det vi gör under utbildningen är en microprocess av den process du sedan kommer att leda unga igenom. 

Som deltagare kommer du både att få genomföra samtalsträffar med dina kurskamrater samt själv delta och reflektera över olika teman i rollen som gruppdeltagare. Här lär vi oss av varandra samtidigt som vi får möjlighet att testa det vi sedan ska göra ute i arbetslivet - allt i en trygg och säker miljö.

Kursledare

Om föreläsarna

Tyko Granberger har en examen i en psykologi och avslutar för tillfället en MSc med fokus på affektiv neurovetenskap. Han har tillsammans med Driton testat och utvecklat DIN BROR metoden och har tusentals timmar av operativt arbete med DBDS grupper bakom sig.

Han är certifierad grupphandledare, behandlare och coach med 20 års erfarenhet av att arbeta behandlande och coachande med vuxna, ungdomar i hög risk samt ungdomar med utländsk bakgrund. Tyko anlitas regelbundet som rådgivare och konsult inom barn och ungdomsfrågor av bland annat SOS CV. Tyko har fått flera pris för sitt arbete med barn och unga.

Driton Rama

Driton Rama är terapeut, handledare och har en examen i psykologi. Han har tillsammans med Tyko testat och utvecklat DIN BROR metoden och har tusentals timmar av operativt arbete med DBDS grupper bakom sig. Driton driver ett vårdbolag och har under 20 år arbetat med barn och unga i hög risk. 

Han är elitidrottsman med två SM guld och tränare sedan många år. Driton har två gånger blivit framröstad till årets förebild för sitt arbete med pojkar i Kristianstad.

Kursintyg

Utbildningen leder till Certifierad Samtalsledare i DIN BROR & DIN SYSTER metoden (DBDS)

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Certifierad Samtalsledare i DIN BROR & DIN SYSTER metoden (DBDS), Uppdragsutbildning och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 50 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
Hanna Lindskog
5/5
28 maj 2024

Det viktigaste jag tar med mig från utbildningen är all kunskap om hur man bemöter ungdomar. Jag bedömer utbildningens upplägg och innehåll som jättebra och skulle absolut rekom...

Visa hela
Mikael Dauod
5/5
28 maj 2024

Allt från utbildningen var viktigt för mig, och metoden vi lärde oss är generellt applicerbar, vilket är fantastiskt. Jag ger utbildningen full poäng, 5 av 5. Jag skulle definit...

Visa hela
Maria Håkansson
5/5
28 maj 2024

Det viktigaste jag tar med mig från utbildningen är vikten av att skapa allianser och arbeta för en validerande miljö. Att validera innebär att rättvist erkänna det som är bra o...

Visa hela