Kursbeskrivning
Styckning av vilt
En praktisk utbildning där du får genomföra styckningen av vilt, kombinerat med teoretisk genomgång.
När det skjutna viltet har hängt klart börjar jobbet med att göra livsmedel av råvaran.
Under denna endagskurs ger vi dig praktiska kunskaper om hur du på ett lämpligt sätt skär ner en slaktkropp av klövvilt till färdiga delar i köket.
Syftet med utbildningen är att deltagarna efter genomgången utbildning ska ha grundläggande kunskaper om styckning av klövvilt och om livsmedelshantering.
Vi visar hur man grov- och finstyrkar klövvilt och går igenom styckningsdetaljerna.
I grupper om 2-3 personer får ni sedan en djurkropp där ni tillsammans praktiskt genomför det vi visat.
Lunch och fika ingår.
Kommande kursstarter
Målgrupp
Jägare eller andra som vill lära sig mer om styckning och för att säkerställa god livsmedelshantering av det skjutna viltet.
Intresseanmälan
Recensioner
Snittbetyg: 4
JÄGAREXAMEN, VILTUNDERSÖKARE, STYCKNING AV VILT, UTBILDNINGJAKTER
Alla som utbildar sig hos oss på Ulkeröds Gård får de kunskaper som krävs för att bli en god jägare och viltvårdare.Våra utbildningar är utformade så att både nybörjare och mer erfarna kursdeltagare får de bästa förutsättningarna. Du bor på...
Trevligt upplägg