Sök kurs 👉

Tovningshelg

SV Västerbotten, i Vilhelmina
Längd
20 timmar på 3 tillfällen
Pris
950 SEK
Nästa kurstillfälle
22 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
20 timmar på 3 tillfällen
Pris
950 SEK
Nästa kurstillfälle
22 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Kom och lär dig tova med ull, det är både roligt och kreativt!

Vi träffas under en helg för att tova tillsammans. Du behöver inte ha några förkunskaper, kursen passar både för dig som är nybörjare och för dig som provat tidigare. Är du nybörjare får du extra stöd och hjälp för att lär dig teknikerna.

Kursinnehåll
Vi går igenom grunderna i våttovning och detaljer med torrtovning. Du får kunskaper i ullens egenskaper och vad som händer när man tovar. Grundläggande kunskaper för nybörjare och mer avancerade tekniker för dig som provat tidigare. Med hjälp av vår erfarne ledare i tovning så får du hjälp steg för steg med allt ifrån val av tovningsobjekt, val av färg samt hur du sedan går vidare för att bearbeta ullen.

Tänk gärna ut på förhand vad du vill göra, här är några förslag: vantar, sockor, tofflor, hattar, västar, sittdynor, väskor, grytlappar, flaskvärmare, vättar, armband, nyckelringar eller olika konstverk.

Kursdagar
Fredag kväll den 22/11 kl. 18.00 - 20.00
Lördag och söndag den 23/11 och 24/11 kl. 9.30 - 16.00

Material
Ta gärna med eget material om du har. Ull finns att köpa till självkostnadspris och betalas direkt till cirkelledaren beroende på vad du vill tova och hur mycket. Vet du med dig att du vill göra mycket så meddela det vid anmälan. Inför kursen får du information om vad som kan vara bra att ta med sig till kurstillfällena.

Frågor
charlene.andersson@sv.se
Tel 072-5954931

Anmälningsvillkor
Din anmälan är bindande. Du har möjlighet att ångra din anmälan inom 14 dagar från den dag du anmält dig. Om du vill utnyttja din ångerrätt måste du meddela detta till oss på Studieförbundet Vuxenskolan på ett klart och tydligt sätt innan ångerfristen löper ut. Återtagande av anmälan efter 14 dagar kan endast ske vid varaktigt studiehinder där intyg kan visas upp, tex läkarintyg. En administrativ avgift tas då ut. Läs de fullständiga anmälningsvillkoren här.
Veckodag: Fredag,Lördag,Söndag
Tid: 18:00-20:15
Lokal: Volgsjövägen 30
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

22 november, 2024

  • Kurs
  • Vilhelmina

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Tovningshelg och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
SV Västerbotten
Norra Obbolavägen 89
90422 Umeå

Studieförbundet Vuxenskolan Västerbotten 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Västerbotten

Highlights