Sök kurs 👉

Släktforskning fortsättningskurs

SV Västerbotten, i Umeå
Längd
18 timmar på 6 tillfällen
Pris
1 350 SEK
Nästa kurstillfälle
30 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
18 timmar på 6 tillfällen
Pris
1 350 SEK
Nästa kurstillfälle
30 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Lär dig mer om hur du kan använda Arkiv digital för att komma vidare i din släktforskning! Vi arbetar med kyrkböcker och bouppteckningar i färg och hög upplösning från hela Sverige genom Arkiv Digital och deras databas på internet. Det är lika tydligt som att arbeta med originaldokumenten och mycket enklare och snabbare.

Innehåll
Vi kommer att använda oss av Arkiv Digital och Lantmäteriverkets historiska kartor och kommer bland annat att behandla bouppteckningar, domstolarnas småprotokoll och byarnas gamla lantmäterihandlingar.

Förkunskaper
Fortsättningskursen vänder sig till personer som redan släktforskat en del med hjälp av kyrkböcker på internet. Hör av dig till oss om du är osäker på om kursen passar den nivå du är på.

Kursmaterial
Kostnad för abonnemang på Arkiv Digital på 395 kr tillkommer, du kan även använda det hemma på din dator! Om du redan har ett abonnemang meddela det vid anmälan.

Du tar med en egen laptop (ej surfplatta). Ett fåtal finns även att låna på plats, skriv i meddelandefältet (vid anmälan) om du önskar låna.

Upplägg
Kursen går varannan vecka, jämna veckor.

Kursledaren
Tommy Jacobsson är vår omtycka kursledare för våra släktforskningskurser. Han har mångårig erfarenhet av undervisning och tidigare engagemang i Södra Västerbottens släktforskare.

Frågor
Rörande anmälan/faktura: 090-125585, umea@sv.se
Rörande kursinnehåll/upplägg: Malin Gruffman; malin.gruffman@sv.se, 072-595 49 26

Bra att veta
Efter anmälan får du bekräftelse via e-post. Om denna uteblir, kontakta oss så att vi kan se så att din anmälan kommit in. Vi skickar sen kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart. Kallelse/faktura skickas via e-post!

Anmälningsvillkor
Din anmälan är bindande. Du har möjlighet att ångra din anmälan inom 14 dagar från den dag du anmält dig. Om du vill utnyttja din ångerrätt måste du meddela detta till oss på Vuxenskolan på ett klart och tydligt sätt innan ångerfristen löper ut. Återtagande av anmälan efter 14 dagar kan endast ske vid varaktigt studiehinder där intyg kan visas upp, tex läkarintyg. En administrativ avgift tas då ut. Läs anmälningsvillkoren här.

Medlemmar i Södra Västerbottens släktforskare har 15% rabatt på kursavgiften om de uppger det vid anmälan (gäller ej abonnemang och bok).

Veckodag: Måndag
Tid: 20:00-21:30
Ledare: Tommy Jacobsson
Lokal: Kungsgatan 42
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

30 september, 2024

  • Kurs
  • Umeå

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Släktforskning fortsättningskurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
SV Västerbotten
Norra Obbolavägen 89
90422 Umeå

Studieförbundet Vuxenskolan Västerbotten 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Västerbotten

Highlights