Sök kurs 👉

Att inspirera till att fortsätta leva

SV Västerbotten, i Lycksele
Längd
1 timmar på 0 tillfällen
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
4 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 timmar på 0 tillfällen
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
4 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning


Vi på studieförbundet Vuxenskolan Lycksele kommer att livesända en föreläsning som Anhörigsriksförbund anordnar under Anhörigveckan

Janni Ahlgren har under de senaste sju åren arbetat för att minska stigmat kring Alzheimers sjukdom och öka medvetenheten om demens, sedan hennes pappa fick sin diagnos. Tillsammans med sin far, Stefan Eriksson, som också varit engagerad i dessa frågor, har Janni deltagit i flera nationella och europeiska projekt, inklusive European Working Group of People with Dementia (EWGPWD) anordnat av Alzheimer Europe. Janni och hennes familj har även medverkat i Uppdrag Gransknings serie ”När jag inte längre minns dig” och hon är nu ambassadör för Alzheimerfonden.

Daniela Börjesson är ung anhörig till sin pappa som 2021 fick diagnosen pannlobsdemens, då 60 år gammal. Då har hon aldrig hört talas om sjukdomen och kunskapen kring diagnoser med kognitiv nedsättning känns generellt begränsad och att man inte talar kring det. Genom läger med Alzheimersfonden och uppstarten av Ytan för unga, en digital anhörigportal hoppas hon kunna sprida gemenskap och kunskap att man inte är ensam i sin situation. Samt att känslan i samhället ska bli mindre skamsen. När man lever som nära anhörig inser man hur vanligt förekommande det tyvärr är, och hur mycket det underlättar att inte känna sig ensam i situationen. Även Daniela är ambassadör för Alzheimersfonden.

Plats för livesändning: Studieförbundet Vuxenskolan Lycksele – Nybruksgatan 1

Fredag den 4 oktober kl 12:00-ca 13:30: Daniela Börjesson och Janni Ahlgren, engagerade i Alzheimersförbundet – ”Att inspirera till att fortsätta leva”.

Vi bjuder på fika!

Välkomna!
Veckodag: Fredag
Tid: 14:00-15:30
Lokal: Nybruksgatan 1
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

4 oktober, 2024

  • Kurs
  • Lycksele

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Att inspirera till att fortsätta leva och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
SV Västerbotten
Norra Obbolavägen 89
90422 Umeå

Studieförbundet Vuxenskolan Västerbotten 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Västerbotten

Highlights