Sök kurs 👉

Vintage Jazz Big Band med Caroline Wennergren

SV Väst, i Stenungsund
Längd
1 timmar på 0 tillfällen
Pris
250 SEK
Nästa kurstillfälle
18 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 timmar på 0 tillfällen
Pris
250 SEK
Nästa kurstillfälle
18 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Väcker den gamla ”heta” storbandsjazzen till liv
Vintage Jazz Big Band spelar storbandsjazz av de klassiska årgångarna från 1920-, 30- och 40-talen. Musik som förknippas med Armstrong, Basie, Beiderdecke, Ellington, Hendersson, Morton och Oliver.

Vintage Jazz Big Band är ett ganska unikt band i Sverige. De har en egen stil och en förmåga att återskapa den härliga levande stämning som den goda årgångsjazzen kunde ge. De försöker inte bara efterlikna de stora mästarna, utan lägger även till av sina egna personligheter. Repertoaren innehåller såväl stompig 20-talsmusik som swing och mainstream med modernare frasering. Inom bandet har de också några sångare som sätter sin prägel på traditionella texter och melodier.

Med i orkestern finns sångerskan Caroline Wennergren. Hon är född i Brasilien, men bor sedan länge på västkusten och sjunger oftast med Vintage JBB. Caroline kom på femte plats i melodifestivalen 2005 med låten ”A different kind of love” och deltog även 2015. Numera är dock sången mer inriktad åt det jazziga och showiga hållet.

Skrivet om Caroline Wennergren:
”Här kliver Caroline Wennergren fram som en personlig svensk jazzröst. Man har tidigare kunnat höra henne i mer poppiga sammanhang, som Melodifestivalen och Diggiloo, men det är på jazzscenen hon gör sig bäst. Det hör man när hon som här plockat låtar ur Ella Fitzgeralds repertoar och med frimodighet och gott humör gjort dem till sina egna.”

Biljetter
Biljetter köps på plats. Medlemmar 200 kr, nya medlemmar 250 kr. Ungdom upp till 19 år fri entré.

Arrangeras i samarbete med Stenungsunds Jazzförening

Veckodag: Onsdag
Tid: 21:30-23:00
Lokal: Stenunge Strand

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

18 september, 2024

  • Kurs
  • Stenungsund
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen organisation med bred folkbildningsverksamhet över hela landet. Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights