Sök kurs 👉

Textilt återbruk

SV Väst, i Ed
Längd
18 timmar på 6 tillfällen
Pris
500 SEK
Nästa kurstillfälle
2 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
18 timmar på 6 tillfällen
Pris
500 SEK
Nästa kurstillfälle
2 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Upptäck glädjen med textilt återbruk
Välkommen till vår studiecirkel i textilt återbruk, mönster och sömnad! Här kommer vi tillsammans utforska en värld full av kreativitet och hållbarhet. Genom att ge gamla textilier nytt liv och skapa unika plagg, bidrar vi till en mer hållbar framtid och uttrycker samtidigt vår personliga stil.

Vad är Textilt återbruk?
Textilt återbruk handlar om att ta vara på och återanvända gamla kläder, tygbitar och andra textilier för att skapa något nytt. Det kan vara allt från att sy om en gammal tröja till att skapa dekorativa föremål av överblivet tyg. Genom att återbruka textilier minskar vi avfall och minskar behovet av nyproduktion, vilket sparar både resurser och energi.

Mönsterkonstruktion: Skapandets grunder
Mönsterkonstruktion är konsten att skapa mallar som vi sedan använder för att klippa ut tygbitar som sys ihop till kläder. I vår studiecirkel kommer vi att lära oss grunderna i mönsterkonstruktion, inklusive hur man tar mått, ritar mönster och anpassar dem efter individuella kroppsmått. Att behärska mönsterkonstruktion ger oss friheten att skapa plagg som passar perfekt och återspeglar vår unika stil.

Kursplan
Sömnad är processen att sätta ihop tygbitar för att skapa ett färdigt plagg. Vi utgår från dina önskemål och konstruerar mönster efter det. Läran om olika material och olika sömnadstekniker.

Bra att veta
Första gången är det teori och sedan tas symaskin och material med.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 3 anmälda deltagare
Om inget datum är utsatt startar kursen så fort vi har tillräckligt många anmälda.
Anges datum är detta preliminärt och kan bli framflyttat om vi behöver få in fler anmälningar.
Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

Vad är en studiecirkel?
Studiecirkeln har en speciell pedagogisk form. I en studiecirkel träffas deltagare i små grupper för att lära sig något tillsammans. Grunden är det egna intressen och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka inriktning och resultat i studiecirkeln.

Veckodag: Torsdag
Tid: 20:30-23:30
Lokal: Torget 2

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

2 oktober, 2024

  • Kurs
  • Ed
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen organisation med bred folkbildningsverksamhet över hela landet. Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights