Sök kurs 👉

Lappa och laga med sashiko

SV Väst, i Hjälteby
Längd
8 timmar på 1 tillfällen
Pris
1 250 SEK
Nästa kurstillfälle
16 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
8 timmar på 1 tillfällen
Pris
1 250 SEK
Nästa kurstillfälle
16 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Välkommen på en workshop i att lappa och laga med sashiko
Välkommen på en workshop i att lappa och laga med sashiko. Du får inblick i den traditionella japanska broderitekniken sashiko. Du kommer att få prova både traditionella sashikomönster, fritt broderi och lappa och laga, som du sedan kan applicera vidare på ditt favoritplagg eller textil/lapptäcke. Johan visar även upp antika textilier ur sin samling.

Ledare
Johan Åberg kallar sig för Dyeforindigo och är besatt av det blå. Johan utforskar naturlig växtfärgning med indigo, japanska mönster- och lagningstekniker, hållbar textil lokal produktion och anordnar workshops och föreläsningar.

Bra att veta
Ta gärna med något favoritplagg som du vill laga, och kanske något att lappa med. Det finns lite extra material på plats.

Egen lunch medtages, utrustat kök finns på plats. Kaffe/te/fikabröd finnes till självkostnadspris. Anmäl ev fika-allergi el specialkost till annika@egnahemsfabriken.se

Arrangeras i samarbete med Egnahemsfabriken.

Veckodag: Lördag
Tid: 10:00-16:30
Lokal: Rödgårdarnas väg 9

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

16 november, 2024

  • Kurs
  • Hjälteby
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen organisation med bred folkbildningsverksamhet över hela landet. Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights