Sök kurs 👉

Fönsterskolan - 100 år av byggnadsvård

SV Väst, i Uddevalla
Längd
8 timmar på 1 tillfällen
Pris
1 595 SEK
Nästa kurstillfälle
23 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
8 timmar på 1 tillfällen
Pris
1 595 SEK
Nästa kurstillfälle
23 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Fönsterskolan - 100 år av byggnadsvård

Du - villaägare, lantbrukare eller fastighetsägare - har ett antal fönster på dina hus. Alla fönster behöver unik och hållbart underhåll för att släppa in bästa ljus, spara energi, pryda fastigheten och ge god ekonomi över lång tid.
Jörgen Svensson, glasmästare, har arbetat med fönster i 40 år. Han driver 3 verkstäder Glaskedjan på Orust, Tjörn och Stenungsund och har i sitt yrkesliv mött alla typer av fönster och hur de förvaltas klokt och effektivt ur flera synvinklar. En uppgradering av gamla fönster är ett enkelt sätt att förbättra u-värdet vilket i sin tur minskar energiåtgången samtidigt som vi inte behöver byta fönster. Det är väldigt få som vet om detta och det blir sällan ett alternativ när man vill förbättra komforten inomhus. Den cirkulära kedjan bryts alltför tidigt på grund av okunskap/brist på information.
Att förvalta dina fönster oavsett ålder kräver hänsyn till historia, metoder, ytbehandlingsval, typ av hus och mycket mer.
På din heldag i Fönsterskolan går vi runt på Oliviagården och kikar på nya fönster, åkerbrukade fönster, sekelskiftesfönster, fönster på hus och lagård. Vi fikar och pratar om metoder, fördelar och nackdelar. Du har kanske med dig ditt eget fönster, eller massa foton och får egen konsultation, unik coachning, med möjlighet att prova på i Fönsterskolans verkstad.
Efter Fönsterskolans dag går du hem, och är vis och klar över hur du förvaltar dina fönster smart. Du har blivit en hållbar och klok fönstervårdare!

”Fönstren är huset ögon” Gert Wingårdh

Studiematerial
Ingår

Cirkelledare
Jörgen Svensson, glasmästare, har arbetat med fönster i 40 år. Han driver 3 verkstäder Glaskedjan på Orust, Tjörn och Stenungsund och har i sitt yrkesliv mött alla typer av fönster och hur de förvaltas klokt och effektivt ur flera synvinklar.

Bra att veta
Välkomstfika, enklare lunch och kaffe/te ingår i kursavgiften. Anmäl önskemål om specialkost i förväg.

Tag med arbetskläder/oömma kläder, eventuellt handskar och oömma skor, ta gärna med en varm tröja.
Det kan också vara bra att ta med sig ett anteckningsblock och en kamera så du kan dokumentera de olika momenten.

Efter avslutad cirkel kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 7 anmälda deltagare
Om inget datum är utsatt startar kursen så fort vi har tillräckligt många anmälda.
Anges datum är detta preliminärt och kan bli framflyttat om vi behöver få in fler anmälningar.
Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

Cirkeln arrangeras i samarbete med
Orust Återbruk och Cirkus Cirkulär

Vad är en studiecirkel?
Studiecirkeln har en speciell pedagogisk form. I en studiecirkel träffas deltagare i små grupper för att lära sig något tillsammans. Grunden är det egna intressen och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka inriktning och resultat i studiecirkeln.

Veckodag: Lördag
Tid: 09:00-16:00
Lokal: Kollungeröd 653

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

23 november, 2024

  • Kurs
  • Uddevalla
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen organisation med bred folkbildningsverksamhet över hela landet. Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights