Sök kurs 👉

Fascinators och mindre huvudbonader

SV Väst, i Ellös
Längd
16 timmar på 2 tillfällen
Pris
3 500 SEK
Nästa kurstillfälle
23 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar på 2 tillfällen
Pris
3 500 SEK
Nästa kurstillfälle
23 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning


Denna intensivkurs ger deltagarna möjlighet att skapa eleganta och moderna fascinators samt mindre huvudbonader, ofta använda vid bröllop, cocktailpartyn och andra formella tillfällen. Kursen fokuserar på detaljerad dekoreringsteknik med fjädrar, pärlor, band och tyger. Deltagarna får också lära sig om hur man kombinerar olika material och färger för att skapa en harmonisk design. I slutet av kursen har varje deltagare skapat en eller två unika fascinatorer, redo att bäras vid nästa speciella tillfälle.

• Färdigheter i att skapa eleganta fascinators och huvudbonader: Lär dig designa stiliga accessoarer för formella tillfällen som bröllop och cocktailpartyn.
• Expertis i detaljerad dekoreringsteknik: Utveckla kunskaper i att använda fjädrar, pärlor, band och tyger för att skapa vackra dekorationer.
• Förmåga att kombinera material och färger: Lär dig hur du harmoniskt blandar olika element för att skapa en sammanhängande och tilltalande design.
• Praktisk erfarenhet av hatttillverkning: Skapa en personlig och unik fascinator från grunden.
• En färdig, bärbar fascinator: Gå hem med en vacker och skräddarsydd fascinator, redo för nästa speciella tillfälle.

• Kreativ inspiration och designidéer: Få en djupare förståelse för hur man kan kombinera traditionella och moderna tekniker för att skapa unika accessoarer.

Studiematerial
Material ingår till en hatt och det tillkommer en avgift på 600 kr.

Cirkelledare
Malin är en Modist och utbildad vid Tillskärarakademin i Göteborg, där hon under 2 år fulländade sitt hantverk inom hattdesign och tillverkning. Under sin utbildning lärde hon sig traditionella tekniker som blockning och formning, där hattar skapas genom att forma material som filt och halm över blockar för att få den perfekta passformen. Hon behärskar också dekorationskonst och arbetar med detaljer som band, fjädrar och blommor för att skapa eleganta och unika uttryck.
Genom att förena klassiska modistmetoder med moderna influenser har Malin utvecklat en stil som är både tidlös och innovativ. Hon har även fördjupade kunskaper inom mönsterkonstruktion och anpassning, vilket ger henne förmågan att skapa huvudbonader som är lika funktionella som de är estetiskt tilltalande. Hennes utbildning på Tillskärarakademin har gjort henne till en expert inom sitt fält, med en djup förståelse för både materialens egenskaper och kundens behov.

Bra att veta
Ingen tidigare erfarenhet behövs. Enklare fika/mellanmål ingår

Efter avslutad cirkel kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

Anmälningsinformation
Studiecirkeln startar vid 3 anmälda deltagare
Om inget datum är utsatt startar kursen så fort vi har tillräckligt många anmälda.
Anges datum är detta preliminärt och kan bli framflyttat om vi behöver få in fler anmälningar.
Observera att vi regelrätt inte skickar någon bekräftelse på anmälan via e-post direkt efter anmälan, annat än det autosvar du får om att din anmälan är skickad.
Vi skickar kallelse/faktura 1-2 veckor innan kursstart.

Vad är en studiecirkel?
Studiecirkeln har en speciell pedagogisk form. I en studiecirkel träffas deltagare i små grupper för att lära sig något tillsammans. Grunden är det egna intressen och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka inriktning och resultat i studiecirkeln.

Veckodag: Lördag,Söndag
Tid: 09:00-16:00
Lokal: Rosenlundsvägen 49

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

23 november, 2024

  • Kurs
  • Ellös
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen organisation med bred folkbildningsverksamhet över hela landet. Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights