Sök kurs 👉

Barnkläder av bästa bandtröjan!

SV Väst, i Hjälteby
Längd
6 timmar på 1 tillfällen
Pris
1 350 SEK
Nästa kurstillfälle
30 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
6 timmar på 1 tillfällen
Pris
1 350 SEK
Nästa kurstillfälle
30 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Lär dig göra barnkläder av utslitna men älskade t-shirts & trikåbyxor
Kom och lär dig göra barnplagg av dina älskade men utslitna t-shirts och trikåbyxor. Har du några älsklingströjor som gått sönder men är för kära för att slängas? Fint! Låt oss göra barntröjor av dem till någon knatte i din närhet. Kanske är det en bandtröja från en magisk konsert för 100 år sedan, eller en sweatshirt-tröja som blivit tråkig och fransig i muddarna. Vill du göra en ny tröja av två gamla slitna, ta med dem! Även mysbyxor eller favorit leggings tar vi oss an. Låt plaggen leva vidare och uppskatta dem igen på en liten person i din närhet.

Med hjälp av lite enkla knep, muddväv och en overlock får du möjlighet att lära dig hur du kan förlänga livet på trikåkläder och på så vis spara in lite på jordens resurser. Ta med egen symaskin (har du en overlock- ännu bättre!), kläder du vill göra om eller använda som material, gärna muddväv som passar till i färg och ett barnplagg att använda som mall (alternativt barnets storlek). Det kommer finnas några symaskiner och visst material på plats så som tråd och lite muddväv i begränsat antal färger till självkostnadspris.

Ledare
Anna Thell är skräddare, mönsterkonstruktör och designer som under flera år drev den kvalitets- och hållbarhetsmedvetna butiken Bang; design & re-use, inne i centrala Göteborg. Innan dess, för länge, länge sen, startade hon Bang i Majorna, på Bangatan och det var därifrån namnet kom. Anna Thell är en av våra tidiga och sakkunniga "omställare" inom den textila branschen. Numera har hon landat i ateljén i Majorna där hon jobbar med mindre projekt samtidigt som hon studerar till lärare. Småskalig design och hållbart mode har alltid legat Anna varmt om hjärtat.

Bra att veta
Egen lunch medtages, utrustat kök finns på plats. Kaffe/te/fikabröd finnes till självkostnadspris. Anmäl ev fika-allergi eller specialkost till annika@egnahemsfabriken.se

Arrangeras i samarbete med Egnahemsfabriken

Veckodag: Lördag
Tid: 10:00-16:30
Lokal: Rödgårdarnas väg 9

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

30 november, 2024

  • Kurs
  • Hjälteby
SV Väst
Junogatan 7
45142 Uddevalla

Studieförbundet Vuxenskolan Väst

Studieförbundet Vuxenskolans vision är ett samhälle där varje människa växer genom kunskap, insikt och delaktighet. Studieförbundet Vuxenskolan är en idéburen organisation med bred folkbildningsverksamhet över hela landet. Vår värdegrund hävdar principen om människors lika värde baserat på de grundläggande mänskliga...

Läs mer och visa alla kurser med SV Väst

Highlights