Sök kurs 👉

Nybörjarkurs i yllebroderi

SV Värmland, i Säffle
Längd
12 timmar på 2 tillfällen
Pris
1 250 SEK
Nästa kurstillfälle
9 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar på 2 tillfällen
Pris
1 250 SEK
Nästa kurstillfälle
9 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

SV Värmland
Välkommen på en kurs där du får utforska din egen kreativitet i yllebroderi.

Under en helg träffas vi för att lära oss om, och utforska yllebroderiets möjligheter. Ylletyget är basen i vårt arbete som vi dekorerar med hjälp av applikationer, pärlor, paljetter, knappar med mera. Vi lär oss olika stygn och tekniker för att skapa praktfulla kuddar, mobilfodral, tavlor eller vad du önskar.

Vi kombinerar inspiration från äldre tekniker och mönster, deltagarna i kursen och din egen kreativitet för att skapa designer för ett användningsområde som passar idag.

Förkunskaper
Det krävs inga förkunskaper för att gå kursen och även du som har broderat tidigare och vill ha inspiration och utveckling kan finna kursen givande. Ylle är ett enkelt och förlåtande material att skapa med. Det är lätt att komma igång för nybörjaren och det finns stora möjligheter för utveckling för den som jobbat lite längre med yllebroderi som teknik.

Om ledaren
Kursens ledare, Elisabet Thorvaldsson Flack, har under många år undervisat i textilslöjd och vävning. Hon har lett många olika studiecirklar i textilt hantverk. Elisabet skapar själv gärna bruksföremål och konst i yllebroderi.
”Under kurser i yllebroderi uppstår en speciell atmosfär av gemensam kreativitet och fokus under tystnad. Det är magiskt när deltagarna sitter tillsammans, men jobbar enskilt på just sitt projekt. Jag ser mycket fram emot att hålla kursen!” säger Elisabet.

Bra att veta
Detta är en helgkurs som pågår lördag 9 november-söndag 10 november kl 10:00-16:00. Vi är i Studieförbundet Vuxenskolans lokaler på Hamngatan 5 i Säffle. Det finns möjligheter att värma medhavd matlåda, men också möjligheter att köpa lunch på stan.

Material
Material kan köpas direkt av ledaren på plats under kursen. Du är också självklart välkommen att ta med eget material. Kanske ligger det en knappsamling och bara väntar på att få komma till användning?

Anmälan
Sista anmälningsdag är den 31 oktober, kursen startar vid minst sex anmälda deltagare.
Vid avanmälan till anmäld kurs, nära start och utan giltig orsak, debiteras en avgift. Mer information finns att läsa vid "Anmälningsvillkor" längst ner på den här sidan.

Har du frågor, kontakta
Ronja Lindgren, ronja.lindgren@sv.se eller 010-490 11 00.

Varmt välkommen!
Veckodag: Lördag,Söndag
Tid: 11:00-17:00
Ledare: Elisabet Flack Thorvaldsson
Lokal: Hamngatan 5
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

9 november, 2024

  • Kurs
  • Säffle

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Nybörjarkurs i yllebroderi och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
SV Värmland
Stapelgatan 2
652 16 Karlstad

Studieförbundet Vuxenskolan Värmland 

Studieförbundet Vuxenskolans bildningssyn bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är den mest pådrivande och engagerade lokala kraften för utveckling av föreningsliv, kultur och samhälle. SV är mångfaldens studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med SV Värmland

Highlights