Sök kurs 👉

Stickning för nybörjare

SV Uppsala län, i Uppsala
Längd
12 timmar på 4 tillfällen
Pris
1 450 SEK
Nästa kurstillfälle
7 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar på 4 tillfällen
Pris
1 450 SEK
Nästa kurstillfälle
7 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Stickning för nybörjare

Vi går igenom redskap och material. Du får prova olika uppläggningar och avmaskningar. Vi stickar aviga och räta maskor och ser hur de kan kombineras.
Vi går också igenom hur man följer en stickbeskrivning, vanliga förkortningar och symboler. Du påbörjar ett valfritt mindre projekt, t ex en mössa eller en sjal.
Ta med stickor nr 3-4 och passande garn. Första gången finns stickor att låna och garn att använda så du därefter kan skaffa material som passar ditt tänkta projekt. Det kommer att finnas en del litteratur att titta i och inspireras av. Du kommer också få tips hur du använder sidor på nätet och var man kan hitta tips och trix.

Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs.

Material
Ta med dig eget garn och passande stickor. Materialtips kommer skickas till dig innan kursstart.

Upplägg
Under kursen på fyra tillfällen går vi igenom grunderna för att komma igång och väljer att påbörja ett projekt att sticka på under kursen. Det kan vara en mössa, handledsvärmare, vantar eller sockor. Förslag på mönster och passande garner och stickor kommer att finnas. Under kursen finns möjlighet att dels öva på grundtekniker i stickningen och dels att sticka på och få hjälp med sitt eget projekt. Möjlighet till att variera kursinnehållet efter deltagares kunskaper finns.
Under kursen ges tips på litteratur som hjälp för att komma igång med stickningen.

Ledaren
Ledare är Eva-Lotta Staffas, textillärare med lång erfarenhet av att leda och lära ut på ett enkelt och roligt sätt. Eva-Lotta är en mycket skicklig och omtyckt stickerska med kunskap i en mängd olika sticktekniker, virkning och broderi.

"Jag hittar inspiration överallt, inte minst på sociala medier - ser fram emot att få dela med mig till mina kursdeltagare"

Se mer av Eva-Lottas arbeten HÄR och på hennes blogg HÄR
Anmälningsinformation
Anmäl dig direkt här på hemsidan (knappen märkt "ANMÄLAN").

Bra att veta
Vi skickar dig en kallelse/faktura så snart som möjligt efter din anmälan. För att spara på vår miljö skickar vi dessa via e-post.

Välkommen!

Efter avslutad kurs kommer du att få en utvärderingsenkät mailad till dig. Vi uppskattar om du har möjlighet att besvara den.

elsht24
Veckodag: Torsdag
Tid: 17:30-19:45
Ledare: Eva-Lotta Staffas
Lokal: Kungsängsgatan 12
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Stickning för nybörjare och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.