Sök kurs 👉

Impressionismen och Norden

SV Sörmland, i Nyköping
Längd
15 timmar på 5 tillfällen
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
1 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
15 timmar på 5 tillfällen
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
1 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Avtryck från Europeiska strömningar i Norden
Med ordet ”impressionisterna” syftas strikt på de ganska få konstnärer som i Frankrike från 1870-talet och några decennier framåt tog till sig den nya stilen. Men behövde inte måla realistiskt, det var konstnärens intryck av färg och form som gällde. Mest målade man utomhus, ofta samma motiv gång på gång för att skildra ljusets betydelse. Vi känner igen namn som Renoir, Manet, Monet, Mary Cassatt, Degas, Pissarro, Berthe Morisot.

Sättet att måla och att se på konst spred sig förstås såväl inom landet som utomlands. Så och till Norden. Man kan t.ex. nämna framstående konstnärer som Viktor Westerholm i Finland, Christian Krogh i Norge, Anna Ancher i Danmark och Karl Nordström i Sverige.

Förkunskap
Inga förkunskaper krävs.

Upplägg
Vi läser hemma, resonerar tillsammans, studerar ingående bokens illustrationer. Förslagsvis läser vi t.o.m. sidan 45 vid första träffen

Kursmaterial
Cirkeln är kostnadsfri men man behöver ha boken ”Impressionismen och Norden”. Det är en stor praktbok, rikt illustrerad. Verket tycks även finnas på danska. Boken kan köpas via ”antikvariat.se” -frakten är 45 kr även om flera köper boken från samma butik. Boken finns även att köpa hos Nationalmuseum på Gotland telefon 0498 – 253900.

Dag och tid
Studiecirkeln startar 1 oktober sen en gång var annan vecka i SVs lokaler på Långsättersvägen 1, tid kl 10.00-12.15.

Kursledare
Christian Ericsson, ordförande i föreningen Norden Nyköping och Marianne Robin. Våra kursledare genomgår SVs pedagogiska grundkurs och erbjuds kontinuerligt att delta i vårt interna utbildningsprogram.

Bra att veta
Detta är en studiecirkel, vilket innebär att cirkelledaren och deltagarna tillsammans bestämmer innehållet i cirkeln. Vi hjälps åt med att plocka fram det material vi ska använda av och vilken inriktning vi vill ha på cirkeln. Genom samtal, diskussioner och genom att tolka informationen utifrån vår egen livserfarenhet, samlar vi på oss nya kunskaper och insikter.

•Vi skickar kallelse/faktura via e-post inför kursstarten.
Tips! titta i skräpposten om den ej kommit fram.
• Det finns mikrovågsugn.
• Vi bjuder på kaffe.
Veckodag: Tisdag
Tid: 10:00-12:15
Lokal: Långsättersvägen 1
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

1 oktober, 2024

  • Kurs
  • Nyköping

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Impressionismen och Norden och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
SV Sörmland
Eskilsgatan 20
633 56 Eskilstuna

SV Sörmland

Studieförbundet Vuxenskolan är ett av Sveriges största studieförbund. Vi erbjuder intressanta kurser, studiecirklar och föreläsningar till engagerade och intresserade människor.  Vi tror på människans egen förmåga att själv forma sitt liv, med vårt stöd, tillsammans med andra.  SV är mångfaldens...

Läs mer och visa alla kurser med SV Sörmland

Highlights