Sök kurs 👉

Workshop i keramik 1 november + 27 november

SV Lundabygden, i Lund
Längd
12 timmar på 2 tillfällen
Pris
700 SEK
Nästa kurstillfälle
1 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar på 2 tillfällen
Pris
700 SEK
Nästa kurstillfälle
1 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Välkommen till en heldag i keramikstudion! Under höstlovet har du chansen att prova på ett längre keramiktillfälle där du hinner fördjupa dig och kanske tilllverka något extra stort. Detta är en kort kurs med högt tempo och passar därför dig som redan har erfarenhet av keramik. Därför väljer du själv vad du vill skapa under dagen. Fundera gärna på detta före kursstart, så att du är redo att dra igång direkt!

DATUM FÖR TRÄFFARNA
Denna workshop består av två träffar: en heldag fredag den 1 november och en kortare träff för glasering i senare i månaden. Ett perfekt sätt att förgylla höstlovet!

Träff 1 Workshop. Fredag den 1 november kl 9.00-15.00
Under denna workshop får du tillfälle att fördjupa dig ordentligt och kanske skapa ett större föremål. Att få jobba under en längre tid ger andra möjligheter än vid ett kortare kurstillfälle, inte minst för att du får sjunka ner i koncentrationen och arbeta i ett lugnt tempo.

Vi tar lunchpaus kl 12-13 och du kan då välja att lämna lokalen. Eftersom keramiklokalen ligger i centrala Lund finns det gott om restauranger och caféer i närheten. Det finns också kylskåp och mikrovågsugn i lokalen om du hellre vill ta med en lunchlåda. Det finns också möjlighet att koka kaffe eller te.

Träff 2 Glasering. Onsdag 27 november, kl 18.00-20.15.
Några veckor efter den första träffen har våra alster hunnit torka och brännas. Vi träffas då under ett kortare tillfälle för att glasera dem. Därefter bränns föremålen igen och ni får sedan en inbjudan med ett antal datum några veckor senare då ni kan hämta era färdiga alster.

MATERIALKOSTNAD
Du köper lera av oss, 65:-/kg inkl. bränning och glasyr. Tänk på att klä dig i oömma kläder!

LOKAL
Vår keramiklokal ligger på en innergård i centrala Lund, nära promenadstråket Lilla Fiskaregatan och Grand Hotel. För att komma in på innergården behöver du en kod till den elektroniska grinden. Denna kod får du på sms vid kursstart.

Lokalen ligger en halv trappa ner och nås genom ett par korta trappsteg. Hiss finns ej.
I lokalen finns nio drejskivor varav fyra är elektriska. Det finns rejäla arbetsytor, flera keramikugnar samt en massa spännande redskap. Det enda du behöver ta med är din egen fantasi!

FÖRKUNSKAP
Denna kurs erbjuds i första hand till dig som har erfarenhet av keramik sedan tidigare, vilket innebär att du kommer igång snabbt och kan utnyttja dagen till fullo. Kursen är öppen för både vuxna och barn från 7 år. Barn i åldern 7-14 är välkomna tillsammans med en vuxen deltagare. Du som har fyllt 15 år räknas i detta sammanhang som vuxen och är välkommen att delta på egen hand.

ANMÄLAN AV BARN
Alla barn som har fyllt 7 år är välkomna tillsammans med en vuxen, och varje barn skall anmälas separat med eget namn och personnummer. Barn är också personer, och vi kan endast garantera plats till de personer som är anmälda till kursen. Om du glömmer att anmäla ditt barn kan det tyvärr hända att det inte finns plats.

PRIS
Deltagaravgiften är 700 kr för vuxna som har fyllt 15 år. För barn 7-14 år är är priset 600 kr. Detta justerar vi automatiskt eftersom vi ser åldern när du anmäler barnet med personnummer.

BRA ATT VETA
Lera, vatten, rinnande glasyrer – keramik är ett kletigt hantverk! Förkläden finns att låna i lokalen, men vi rekommenderar även oömma kläder och skor.

KURSLEDARE
Håkan Rosén har många års erfarenhet av keramik, inte minst som ledare för våra familjekurser. Han är till vardags bildlärare på gymnasiet och har ett brett intresse för kreativa hantverk.
Veckodag: Onsdag,Fredag
Tid: 09:00-15:00
Ledare: Håkan Rosén
Lokal: Stora Gråbrödersgatan 13
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

1 november, 2024

  • Kurs
  • Lund

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Workshop i keramik 1 november + 27 november och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
SV Lundabygden
Glimmervägen 6
224 78 Lund

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan, Lundabygden

Vi arbetar i kommunerna Burlöv, Kävlinge, Lomma, Lund och Staffanstorp. Vi finns nära dig med kontor i Bjärred och Lund samt verksamhet på olika orter i hela vårt område. Vi erbjuder studiecirklar, kurser och kulturprogram. Vi riktar oss till allmänheten,...

Läs mer och visa alla kurser med SV Lundabygden

Highlights