Sök kurs 👉

Vävning för nybörjare

SV Lundabygden, i Lund
Längd
36 timmar på 12 tillfällen
Pris
5 000 SEK
Längd
36 timmar på 12 tillfällen
Pris
5 000 SEK
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Välkommen till vävning för nybörjare! Denna kurs vänder sig till dig som aldrig har provat, eller som behöver fräscha upp gamla kunskaper.

GRUPPEN FULL!
Vävgruppen i Lund är nu fullbokad och kölistan är lång. Vill du slippa stå i kö? Det finns platser kvar på kursen som går i Löddeköpinge. Som en extra bonus är den också lite billigare!
Klicka här för att komma till vävkursen i Löddeköpinge!

INNEHÅLL
I denna nybörjarkurs går vi igenom grunderna i vävning, såsom förarbete, sätta upp väv, beräkna garnåtgång och uppsättning av mönster. Vi jobbar parallellt med teori och praktik och hjälps åt i gruppen. Det blir både gruppgenomgångar och enskild handledning.

Kursen börjar med uppsättning av en smal väv. Här jobbar ni 2-3 personer tillsammans så att ni får öva på uppsättningen flera gånger. När alla vävstolar är förberedda så börjar ni väva i er egen takt. Vi börjar med att väva ett prov där du lär dig de 10 grundläggande mönster som kan göras med ett fåtal trampor. Därefter får varje deltagare välja ett större projekt.

Ledaren ger förslag på vävprojekt och hjälper till att förverkliga deltagarnas egna idéer och förslag. För nybörjare så passar det med ett mindre projekt eller trasmatta, och vi jobbar oss sedan mot mer och mer avancerade projekt.

Är du redan bekant med vävstolen, men ändå intresserad av att få proffsig hjälp? Självklart välkomnar vi även dig som inte är nybörjare, men som ändå vill få handledning och kunniga råd för att fortsätta utvecklas på din egen nivå. Se även kurstipsen nedan om du söker andra utmaningar!

KURSLITTERATUR OCH MATERIALKOSTNAD
Material ingår inte i kursavgiften, utan du väljer och införskaffar själv ditt eget material beroende på vad du vill göra. Det går bra för deltagare att beställa material tillsammans, och det blir ofta billigare. Detta samtalar vi om i gruppen. Du behöver inget material till de första gångerna eftersom dessa ägnas åt uppsättning av väv.

Kurslitteratur finns i vävlokalerna och alla deltagare är välkomna att ta del av litteraturen som finns. Ledaren ger gärna förslag på mönster och litteratur.

FÖRKUNSKAP
Denna kurs passar både dig som är helt ny vid vävstolen och dig som vävt tidigare. Kursen innehåller både gruppgenomgångar och individuell handledning för den nivå som du befinner dig på. För dig som har lång väverfarenhet finns även en avancerad vävkurs, samt en konstnärligt inriktad kurs på vävning i gobelängram. Klicka här för att se alla våra vävkurser!

EGEN VÄVSTOL
Hos SV Lundabygden får varje deltagare en egen vävstol, som du dessutom har obegränsad tillgång till! Du får en egen nyckel till vävlokalen så att du kan komma och väva utanför kurstid. De som fortsätter över flera terminer får också behålla nyckeln över jullov och sommarlov. Vi uppmuntrar till att man kommer och väver på egen hand.

VAD ÄR EN STUDIECIRKEL?
Denna grupp är en studiecirkel, vilket betyder att deltagarna är med och utformar innehållet och fortsätter att delta aktivt. Cirkelledaren erbjuder en grundplanering och sedan är deltagarna med och tycker till. Vi delar gärna våra frågor i gruppen och lär oss genom att hjälpa varandra. Den angivna kurstiden inkluderar 15 minuters paus då vi gärna kokar en kopp kaffe.

KURSLEDARE
Teresa Montesino Hammarskjöld

#VävningLund
#TextilLund
Veckodag: Måndag
Tid: 18:30-20:45
Ledare: Teresa Montesino Hammarskjöld
Lokal: Tordönsvägen 4 K
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Vävning för nybörjare och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
SV Lundabygden
Glimmervägen 6
224 78 Lund

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan, Lundabygden

Vi arbetar i kommunerna Burlöv, Kävlinge, Lomma, Lund och Staffanstorp. Vi finns nära dig med kontor i Bjärred och Lund samt verksamhet på olika orter i hela vårt område. Vi erbjuder studiecirklar, kurser och kulturprogram. Vi riktar oss till allmänheten,...

Läs mer och visa alla kurser med SV Lundabygden

Highlights