Sök kurs 👉

Fri vävning i vävram

SV Lundabygden, i Lund
Längd
18 timmar på 6 tillfällen
Pris
2 000 SEK
Nästa kurstillfälle
5 februari, 2025 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
18 timmar på 6 tillfällen
Pris
2 000 SEK
Nästa kurstillfälle
5 februari, 2025 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

INNEHÅLL
Utmana dig själv genom prova olika sätt att jobba i vävram! Denna kurs passar både nybörjare och erfarna som vill ta chansen att släppa loss fantasin!

Vi utgår från traditionella tekniker men lägger till en konstnärlig twist och jobbar experimentellt med material och uttryck. Här finns chansen att testa det som verkar omöjligt: blanda garn i olika tjocklek och material, blanda in virkning eller andra tekniker, måla med textilfärg eller varför inte blanda in helt galna material som metalltrådar eller fynd ur smyckeslåda och garderob.

Kursen kommer att innehålla både gruppgenomgångar, enskild handledning och diskussioner om olika ideér. Kursledaren kommer med olika exempel och hjälper dig som deltagare att utveckla dina projekt.

FÖRKUNSKAP
Denna kurs kräver inga särskilda förkunskaper. Den passar både dig som är ren nybörjare och dig som har vävt tidigare och nu vill experimentera med okonventionella metoder. Vi har både gruppgenomgångar och individuella genomgångar för den nivå som du befinner dig på.

ATT FUNDERA PÅ INFÖR KURSEN
Börja gärna fundera på vad du vill göra redan före kursstart. Samla idéer genom att titta på bilder online och fundera över material du vill testa. Väl på plats hjälper ledaren dig att konkretisera dina planer. Ta gärna med en bild eller ett material som inspirerar dig, som utgångspunkt för ditt eget projekt.

VÄVRAM - HUR FUNKAR DET?
På kursen får du låna en vävram av oss, i storlek ca 65 x 55 cm. Denna tar du hem mellan träffarna för att kunna arbeta vidare i din egen takt mellan träffarna. Det är därför bra att leta fram (eller själv tillverka!) en rejäl påse att bära ramen i, tex en IKEA-kasse eller liknande. Du kan också välja att använda en egen vävram i valfri storlek eller att tillverka en av udda material. Ledaren hjälper dig gärna med idéer.

DATUM FÖR TRÄFFARNA
På denna kurs träffas vi en gång i veckan. Mellan träffarna tar du hem vävramen och fortsätter jobba i din egen takt.

KURSLITTERATUR OCH MATERIALKOSTNAD
Material ingår inte i kursavgiften, utan du väljer och införskaffar själv ditt eget material beroende på vad du vill göra. Det går bra för deltagare att beställa material tillsammans, och det blir ofta billigare. Detta samtalar vi om i gruppen. Kursen fokuserar på konstnärlig vävning, så var inte rädd att ta med udda material! Grenar, plast, metall eller ett inspirerande fynd från din egen garderob. Bara fantasin sätter gränser!

Vi kommer även att testa att måla på väven och det finns då möjlighet att köpa textilfärg av ledaren på plats.

VAD ÄR EN STUDIECIRKEL?
Denna grupp är en studiecirkel, vilket betyder att deltagarna är med och utformar innehållet och fortsätter att delta aktivt. Cirkelledaren erbjuder en grundplanering och sedan är deltagarna med och tycker till. Vi delar gärna våra frågor i gruppen och lär oss genom att hjälpa varandra.

KURSLEDARE
Teresa Montesino Hammarskjöld

#VävningLund
#TextilLund
#PlatsKvarLund
Veckodag: Onsdag
Tid: 17:30-19:45
Ledare: Teresa Montesino Hammarskjöld
Lokal:
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

5 februari, 2025

  • Kurs
  • Lund

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Fri vävning i vävram och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
SV Lundabygden
Glimmervägen 6
224 78 Lund

Välkommen till Studieförbundet Vuxenskolan, Lundabygden

Vi arbetar i kommunerna Burlöv, Kävlinge, Lomma, Lund och Staffanstorp. Vi finns nära dig med kontor i Bjärred och Lund samt verksamhet på olika orter i hela vårt område. Vi erbjuder studiecirklar, kurser och kulturprogram. Vi riktar oss till allmänheten,...

Läs mer och visa alla kurser med SV Lundabygden

Highlights