Sök kurs 👉

Skriv dina memoarer - skriv ditt liv!

SV Jönköpings Län, i Värnamo
Längd
8 timmar på 1 tillfällen
Pris
760 SEK
Nästa kurstillfälle
16 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
8 timmar på 1 tillfällen
Pris
760 SEK
Nästa kurstillfälle
16 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Det här är en kurs om att skriva om sitt liv. Du kan vara äldre och vilja berätta om ditt liv för barn och barnbarn. Kanske är du mitt i livet och vill börja skriva om det som varit, men också fundera över om och hur du vill ställa om ditt liv för kommande år. Eller också är du ung, en bit på väg in i vuxenlivet och vill fundera kring det du upplevt hittills och hur du vill leva framåt. Vi kan påverka mer än vi tror.

Tillsammans tittar vi på livets olika faser såsom barndom, ungdom, vuxenliv och åldrande. Skolår, vänner, fritid, kärlek och familjeliv. Med hjälp av skrivövningar försöker vi locka fram olika minnen som kan hjälpa dig att hitta det du vill berätta.

Vi blir inte klara under kursen, men den är en hjälp för dig att komma igång och berätta om dina minnen och/eller drömmar, och du har förhoppningsvis med dig flera textutkast att arbeta vidare med på egen hand.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs.

BRA ATT VETA
OBS: Vid önskemål kan kursen även följas digitalt via Zoom.
Vi tar lunchrast. Micro finns och även en del restaurangen i närområdet.

LEDARE
Helena Persson, skrivpedagog på Helenas skrivarverkstad®, bibliotekarie, litteraturvetare och författare till boken ”Sofias val”.

FRÅGOR?
Kontakta Theresa Eriksson, Verksamhetsutvecklare, 0370-341090, theresa.eriksson@sv.se

SV:s kurser och verksamhet utgår ifrån studiecirkelns pedagogik. I studiecirkeln förenas lärande och personlig utveckling, samtidigt som vi ger plats för grundläggande demokratiska värderingar. Grunden är det egna intresset och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka studiecirkelns inriktning och innehåll.
Veckodag: Lördag
Tid: 10:00-16:00
Lokal: Götavägen 1

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

16 november, 2024

  • Kurs
  • Värnamo
SV Jönköpings Län

Studieförbundet Vuxenskolan - Jönköpings Län

Studieförbundet Vuxenskolan vill ge människor möjligheter. Därför erbjuder vi en bred verksamhet med studiecirklar, kurser och kulturaktiviteter i hela Jönköpings län. Vi samarbetar också med en mängd organisationer och föreningar. På vår hemsida hittar du kurser i flera olika ämnen...

Läs mer och visa alla kurser med SV Jönköpings Län

Highlights