Sök kurs 👉

Inspirerande inredningssömnad

SV Jönköpings Län, i Vetlanda
Längd
20 timmar på 5 tillfällen
Pris
1 060 SEK
Nästa kurstillfälle
14 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
20 timmar på 5 tillfällen
Pris
1 060 SEK
Nästa kurstillfälle
14 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Inspirerande inredningssömnad

Kanske vill du sy men känner dig lite obekväm med din symaskin eller funderar på hur alla tillbehör och pressarfötter ska/kan användas.
Vi syr enklare inredningsdetaljer och andra bra att ha grejer samtidigt som vi utforskar vår symaskin och oss själva. Detta gör vi genom att sy i olika material med olika nålar, trådar, mönstersömmar och pressarfötter. Vi syr fast blixtlås, knappar och knapphål med hjälp av symaskinen mm.
Varje kurstillfälle inleds med en kortare genomgång inför kvällen. Därefter syr var och en på sitt eget projekt. Vi påbörjar ett nytt bestämt arbete vid varje kurstillfälle som du själv utfomar i din egen smak. Det du inte hinner med under kvällen syr du klart hemma. Sista kurstillfället avslutar vi med att titta på och fota alla era alster.

BRA ATT VETA
-Ta med egen symaskin inkl. tillbehör, sax, knappnålar, måttband, linjal, och märkpenna.
-Mönster och sömnadsbeskrivningar tillhandahålls av kursledare.
- Vid första kurstillfället syr vi kökshanddukar. Du behöver 70 cm gärna enfärgat bomulls- alt. linnetyg. Vanlig tråd och lämlig tråd för mönstersömmar + en bit band till hanken om man inte vill ha samma som tyget.
-Symaskinsnålar, tyger, lämplig tråd och övriga tillbehör kan inhandlas till rabatterat pris vid kurstillfället eller hos Markis och Gardinservice.
- Medtag gärna ngt. att tugga på. Ibland behövs det en paus även om man har roligt.

LEDARE
Anette Maijala arbetar med inredningstextil sedan 10 år och är ägare till Markis & Gardinservice.

FRÅGOR?
Kontakta Veronica Josefsson, verksamhetsutvecklare, 070-431 39 39, veronica.josefsson@sv.se

SV:s kurser och verksamhet utgår ifrån studiecirkelns pedagogik. I studiecirkeln förenas lärande och personlig utveckling, samtidigt som vi ger plats för grundläggande demokratiska värderingar. Grunden är det egna intresset och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka studiecirkelns inriktning och innehåll.

Veckodag: Måndag
Tid: 20:15-22:15
Ledare: Anette Maijala
Lokal: Stationsgatan 5D

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

14 oktober, 2024

  • Kurs
  • Vetlanda
SV Jönköpings Län

Studieförbundet Vuxenskolan - Jönköpings Län

Studieförbundet Vuxenskolan vill ge människor möjligheter. Därför erbjuder vi en bred verksamhet med studiecirklar, kurser och kulturaktiviteter i hela Jönköpings län. Vi samarbetar också med en mängd organisationer och föreningar. På vår hemsida hittar du kurser i flera olika ämnen...

Läs mer och visa alla kurser med SV Jönköpings Län

Highlights