Sök kurs 👉

Gör dina egna pappersblommor

SV Jönköpings Län, i Vetlanda
Längd
12 timmar på 3 tillfällen
Pris
490 SEK
Nästa kurstillfälle
5 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
12 timmar på 3 tillfällen
Pris
490 SEK
Nästa kurstillfälle
5 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Efter stort intresse är kursen fullbokad - Vi startar ny kursomgång 28/11 - Välkommen att anmäla er på arr 100273

Gillar du blommor & gillar du att pyssla? Kom till oss och skapa egna blommor som du kan njuta av när allt har vissnat i trädgården.
Vid tre tillfällen träffas vi och utvecklar förmågan att se detaljer och skapa olika blommor i crepepapper, vi använder det fina italienska Cartotecnica Rossi.

INNEHÅLL
Under tre tillfällen kommer vi att ta oss in i den artificiella florans värld.
Första tillfället kommer vi skapa förståelse för vårt material, crepepapper och se hur olika tjocklekar av pappret förändrar blommans uttryck. Även tipsa om möjligheter att med kryddor och drycker skapa egna färger på pappret. Vi börjar med vår första blomma, en rosenskära.
Andra tillfället kommer vi arbeta med att utveckla fler blommor, efterlikna naturen eller skapa egna enl. eget tycke och smak. Det är bara den egna fantasin som begränsar oss.
Tredje tillfället njuter vi av att göra flera blommor och inte helt oviktigt – blad!
Rosenskära, vallmo, luktärt och blåklint är blommor ni kommer att jobba med.

Efter kursen har du den kunskap som behövs för att göra detta på egen hand.

FÖRKUNSKAPER
Inga förkunskaper krävs. Med en nyfikenhet, intresse & egen fantasi kommer man långt.

BRA ATT VETA
Ett startkit med materialet betalas till ledaren vid första tillfället med Swish ca 120:-
För den som önskar går det bra att köpa in mer material av ledaren.

Tycker du tiden du kan njuta av blommor är för kort? Då är detta kursen för dig! Nu kan du skapa egna blommor och njuta av de året om
Under tre veckor så kommer vi tillsammans dyka in i pappersblommornas underbara värld och se den oändliga möjligheten som finns med papper. Vi kommer främst att göra vallmoblommor men vill man göra någon annan så finns det möjlighet.

LEDARE
Antoinette Nordin Tjäder har genom sitt yrke som tandläkare arbetat mycket med färg och form och ett renodlat hantverk. Som ”fritidsforskare” fortsätter hon gärna att utveckla andra hantverk med nya material. Har tidigare gått kurs och gjort mycket scrapbooking, och nu senast gått kurs i att göra pappersblommor hos Sofia Vusir Jansson, allkonstnär som levererar pappersblommor till bla. Svenskt Tenn.

FRÅGOR?
Kontakta Veronica Josefsson, verksamhetsutvecklare, 070-431 39 39, veronica.josefsson@sv.se

SV:s kurser och verksamhet utgår ifrån studiecirkelns pedagogik. I studiecirkeln förenas lärande och personlig utveckling, samtidigt som vi ger plats för grundläggande demokratiska värderingar. Grunden är det egna intresset och den fria viljan. Hela gruppen, ledaren och deltagarna, bidrar med sin kunskap, sin nyfikenhet, sina erfarenheter och frågor för att påverka studiecirkelns inriktning och innehåll.

Veckodag: Tisdag
Tid: 18:00-21:00
Lokal: Stationsgatan 5D

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

5 november, 2024

  • Kurs
  • Vetlanda
SV Jönköpings Län

Studieförbundet Vuxenskolan - Jönköpings Län

Studieförbundet Vuxenskolan vill ge människor möjligheter. Därför erbjuder vi en bred verksamhet med studiecirklar, kurser och kulturaktiviteter i hela Jönköpings län. Vi samarbetar också med en mängd organisationer och föreningar. På vår hemsida hittar du kurser i flera olika ämnen...

Läs mer och visa alla kurser med SV Jönköpings Län

Highlights