Sök kurs 👉

Skapa egen naturlig tvål

SV Halland, i Hyltebruk
Längd
16 timmar på 2 tillfällen
Pris
965 SEK
Nästa kurstillfälle
6 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar på 2 tillfällen
Pris
965 SEK
Nästa kurstillfälle
6 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Vill du lära dig att skapa helt naturligt tvål från grunden men vet inte hur man gör? Då är denna kurs perfekt för dig! Under två söndagar, den 6/10 och 3/11 träffas vi för att lära oss hur man skapar hård tvål, samt hur man lägger till och blandar eteriska oljor och örter, formar tvålen, förvarar den samt olika ingredienser för att skapa shampoo. Här får du prova på olika metoder och material att skapa din egna helt naturliga tvål. Du får också tips på hur du gör fina paket om du vill ge bort tvål som gåva. Första helgen gör vi Fransk Castilletvål tillsammans. Vi tillsätter doft m.m. (på tvål som ledaren har förberett sedan innan) Den andra träffen delar vi upp grundtvålen som vi gjort, så att du kan fortsätta skapa tvål hemma, samt packar/delar på olika dofter och tvål vi gjort på den första träffen.
Målgrupp
Vuxna i alla åldrar är välkomna. Ingen erfarenhet krävs.
Mål
Du kommer att få en grundförståelse för olika tekniker och material som man kan skapa helt naturligt tvål med. Du kommer bli mer bekväm med att blanda eteriska oljor, samt få minst två färdiga typer av tvål att ta hem och använda.
Innehåll
Material, ingredienser och kemikalier, samt hur man förbereder allt på bästa sätt för bästa resultat.
- Färgblandning
- Säkerhet och verktyg
- Instruktion steg för steg hur man gör, samt hur man gör när tvålen är 'färdig' och redo att använda, hur du blandar ihop med olika dofter och örter
- Olika tekniker med örter, frukt, bär mm. och hur man förvarar/hanterar tvålen på bästa sätt
- Olika tekniker och sätt att undvika eller 'fixa' till om något går snett.
- Samt svar på alla möjliga frågor du kommer att ha.
Studiematerial
Ingredienser, olika former, instruktioner, verktyg, samt färdiggjord grund tvål att börja nästa steget med blandning ska finnas på plats. Om man till exempel vill skapa extra/gåvor till sina nära och kära, extra tvål och presentpapper, så finns det på plats. Detta ingår i deltagaravgiften. Extra kostnader tillkommer för extra material.
Gruppstorlek
I denna kurs finns det plats för 8 deltagare
Kursledare
Martha Lindén kommer ursprungligen från Kanada, med många års erfarenhet som kursledare med vuxna och barn, i alla åldrar i flera olika ämnen. Hon flyttade till Sverige för typ 12 år sedan, och har sedan arbetat med konst, Konst-terapi, språk coachning, samt som silver- och guldsmed, både på distans och utanför Unnaryd i Hylte området. Nuförtiden är hon vikarie inom barnomsorgen, konstnär, kursledare, och konstterapicoach i Hyltebruk med sin sambo, tre bonusbarn och sin pälsbebis, en shih-tzu som heter Zho-zho.

Veckodag: Söndag
Tid: 12:00-17:00
Ledare: Martha Lindén
Lokal: Skolgatan 1
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

6 oktober, 2024

  • Kurs
  • Hyltebruk

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Skapa egen naturlig tvål och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
SV Halland
falkenberg

Studieförbundet Vuxenskolan - Halland

Hos Studieförbundet Vuxenskolan i Halland kan du gå kurser, studiecirklar och föreläsningar. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är mångfaldens studieförbund som ger varje...

Läs mer och visa alla kurser med SV Halland

Highlights