Sök kurs 👉

Lär dig berätta med film, helgkurs

SV Halland, i Halmstad
Längd
16 timmar på 2 tillfällen
Pris
950 SEK
Nästa kurstillfälle
23 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar på 2 tillfällen
Pris
950 SEK
Nästa kurstillfälle
23 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Lär dig grunderna i att berätta med film. En intensivkurs där du lär dig grunderna i hur du planerar, filmar och redigera din berättelse. En intensivkurs där vi går igenom alla momenten från manus till färdig film. Vi ses den 23 och 24/11
Målgrupp
Kursen riktar sig till dig som har ett intresse för filmberättande och även har en digital systemkamera med filmfunktion, videokamera eller mobil. och som vill lära dig hur du skapar en film från din idé.
Mål
Efter denna kurs har du en fördjupad kunskap och känner mer trygghet i hur du skapar en berättelse med film. Du kommer även börja tänka mer kreativt kring ditt filmande och redigerande.
Innehåll
Vi går igenom grunderna i hur man skriver bildmanus, dramaturgi, filmar, ljussättning och redigering. Du kommer lära dig hur olika linser påverkar berättelsen, vad 180-graders regeln är, kamerarörelser m.m.
Studiematerial
Du tar med dig egen systemkamera med filmfunktion, mobil eller videokamera till kursen. Om du är osäker på kamera, kontakta kursledaren innan du anmäler dig till kursen. Ett plus om du har ett videostativ.
Gruppstorlek
Denna kurs har plats för 8 deltagare
Om kursledaren
David är utbildad inom både filmproduktion och filmvetenskap här i Halland och har jobbat som filmpedagog på Nolltrefem. Ute på filminspelningar jobbar han vanligtvis som ljudtekniker
och är väldigt passionerad kring klippning, dramaturgi och hur man på bästa sätt berättar en historia!

Veckodag: Lördag,Söndag
Tid: 11:00-17:00
Lokal: Bredgatan 5
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

23 november, 2024

  • Kurs
  • Halmstad

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Lär dig berätta med film, helgkurs och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
SV Halland
falkenberg

Studieförbundet Vuxenskolan - Halland

Hos Studieförbundet Vuxenskolan i Halland kan du gå kurser, studiecirklar och föreläsningar. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är mångfaldens studieförbund som ger varje...

Läs mer och visa alla kurser med SV Halland

Highlights