Sök kurs 👉

Gjuta ljus med knastrande veke

SV Halland, i Halmstad
Längd
6 timmar på 1 tillfällen
Pris
760 SEK
Nästa kurstillfälle
26 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
6 timmar på 1 tillfällen
Pris
760 SEK
Nästa kurstillfälle
26 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Skapa ljus med eller utan doft i rapsvax med träveke.
Mål
Att du ska få förståelse för skapande processen, få känsla för materialet men även kunskap om olika vaxer och deras speciella egenskaper. Du ska få minst tre olika ljus med dig hem efter kursen.
När Cicci drev webhandel och importerade möbler för 15 år sedan kom de första ljusen med träveke. Tyvärr baserades de på soja- något hennes barn inte tålde, och hon fick därför bara tända sina ljus utomhus. Rapsvax är inte alls lika allergent och alla våra dofter rent syntetiska aromer - så förhoppningen är att vi ska kunna göra ljus som alla tål.
Innehåll
Vi jobbar med allt från:
• Teknik
• Beräkningar
• Doft eller inte
• Färg eller inte
• Färgblandningar
• Doftkombinationer
• Montage
• Etikettering
Här får du lära dig smälta, doftsätta och färgsätta din vaxmassa. Montera veke, gjuta och etikettéra dina ljus. Du får informationsmaterial med dig hem om vad och hur vi gjorde och 3 ljus på 100 ml med olika färg och doft, värde 667kr om du skulle köpa dem ute i handeln. Materialkostnaden är 325kr per person. (Då ljusen måste kallna innan du kan ta hem dem går det bra att hämta dem dagen efter mellan 15:30-18:00 eller helgen efter mellan 10:00-12:00)
Om kursledaren
Robyn Cicci Adner, 52 år som är utbildad skräddare, ridlärare och är uppvuxen på och har drivit restaurang och importerat handgjorda engelska möbler - med andra ord att laborerar med det som tillför våra sinnen något i estetisk form tilltalar henne mycket.

Veckodag: Lördag
Tid: 10:00-16:15
Ledare: Robyn Cecilia Adner
Lokal: Bredgatan 5
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

26 oktober, 2024

  • Kurs
  • Halmstad

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Gjuta ljus med knastrande veke och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
SV Halland
falkenberg

Studieförbundet Vuxenskolan - Halland

Hos Studieförbundet Vuxenskolan i Halland kan du gå kurser, studiecirklar och föreläsningar. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är mångfaldens studieförbund som ger varje...

Läs mer och visa alla kurser med SV Halland

Highlights