Sök kurs 👉

Bli din egen meteorolog

SV Halland, i Falkenberg
Längd
16 timmar på 8 tillfällen
Pris
795 SEK
Nästa kurstillfälle
30 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar på 8 tillfällen
Pris
795 SEK
Nästa kurstillfälle
30 september, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Vill du lära dig grundläggande meteorologi så att du kan ta beslut i din vardag och yrke som du kan ha både nytta och nöje av?
Ska du reva seglet innan skuren, så gräsmattan innan torkan eller bara gå ut och konstatera att det är en varmfront som drar in över Västkusten?
Då är detta kursen för dig!

Innehåll

Vi lär oss grunderna teoretiskt och tillämpar dem på kart- och prognosstudier i aktuella fall och historiska. Bedömning av kartor och prognosmaterial som finns fritt på nätet som underlag till din egen prognos. Vi kommer att lära oss namnen på olika moln och hur de bildas och vilket väder som kan väntas samt hur vädret är lokalt i regionen Halland.

Målgrupp

För dig som vill bli din egen meteorolog.

Gruppstorlek

Denna kurs har plats för 10 deltagare.

Material
Det är bra om du skaffar Boken ”Väder och klimat” (Jörgen Bogren m fl 2008). Kostnad ca 350-400 men inget krav. Ta gärna med en laptop alternativt surfplatta/telefon till kursen.

Om kursledaren

Kursledare är Per-Olof ”Väder-Pelle”Nilsson som har lång erfarenhet att det lokala och regionala vädret. Han har även stor erfarenhet av grundläggande meteorologi och tillämpa dessa på prognoser och hur prognoser görs. Frilansar, håller kurser och föredrag om väder och klimat samt skriver månatliga krönikor i Hallands Nyheter och bloggar på nätet. Undervisar till vardags i matematik och naturorienterande ämnen.
Veckodag: Måndag
Tid: 18:30-20:00
Ledare: Per-Olof Nilsson
Lokal: Möllegatan 11
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

30 september, 2024

  • Kurs
  • Falkenberg

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Bli din egen meteorolog och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
SV Halland
falkenberg

Studieförbundet Vuxenskolan - Halland

Hos Studieförbundet Vuxenskolan i Halland kan du gå kurser, studiecirklar och föreläsningar. Vår syn på bildning bygger på människans förmåga att själv forma sitt liv tillsammans med andra människor och med hänsyn till miljön. SV är mångfaldens studieförbund som ger varje...

Läs mer och visa alla kurser med SV Halland

Highlights