Sök kurs 👉

Ett resande följe -en konsert med resandetraditionens sånger och västsvenskt låtspel

Längd
1 timmar på 0 tillfällen
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
2 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
1 timmar på 0 tillfällen
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
2 oktober, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning


Ett resande följe

Elias Akselsen, sång och gitarr
Jenny Gustafsson, fiol, sång
Jonathan Larsson, dragspel

Följ med på ett färgstarkt möte mellan resandes och fastboendes musiktraditioner. Elias Akselsen, Jenny Gustafsson och Jonathan Larsson bjuder på en föreställning som tar utgångspunkt i ett foto från 1910. Fotot föreställer ett norskt resandefölje med tre spelmän och en trumslagare, taget på Tånga hed i Vårgårda kommun.
Med de resande spreds låtar och visor liksom nyheter, handelsvaror och hantverksskicklighet. I trakter med rika spelmanstraditioner var musikaliska utbyten en självklarhet.

Under konserten som omgärdas av rika berättelser väcks det gamla fotot till liv på en bioduk. Här möter resandetraditionens sånger västsvenskt låtspel i livfullt samspel.

Elias Akselsen är en sångare från resandetraditionen som rört sig i både Sverige och Norge. Med sin karaktäristiska röst lämnar han ingen oberörd och beskrivs som Norges främsta förmedlare av resandefolkets sångtraditioner. Akselsen har ett långvarigt och centralt konstnärskap bakom sig och är fortfarande en vital del av norskt musikliv.

Jenny Gustafsson är riksspelman på västgötalåtar och står för ett både traditionsmedvetet och personligt uttryck. Jenny har gjort ett stort dokumentations- och insamlingsarbete av västgötska låttraditioner och är starkt engagerad i att förmedla dessa till andra. I temperamentsfullt och lyriskt samspel med dragspelaren Jonathan Larsson, ger trion en konsert med musik som visar på gemensamma nämnare från två olika traditioner, samtidigt som det gamla svartvita fotot väcks till liv.

Malin Erixon är regissör och animatör med en rad produktioner och utmärkelser bakom sig. I projektet Ett resandefölje har hon stått för animation och grafisk formgivning av fotot som följer oss genom hela konserten.

Veckodag: Onsdag
Tid: 20:00-22:00
Lokal: Bergmansgatan 31
Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

2 oktober, 2024

  • Kurs
  • Mölndal

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Ett resande följe -en konsert med resandetraditionens sånger och västsvenskt låtspel och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
SV Göteborgsregionen Sydost
Gamla Kronvägen 62 E
43333 Partille

Studieförbundet Vuxenskolan - Göteborgsregionen Sydost

SV - Göteborgsregionen Sydost erbjuder kreativa mötesplatser för kunskap och gemenskap. Vi vill ge alla som deltar i våra olika verksamheter en möjlighet att utmana sig själva. En chans att prova på. Ett tillfälle att träffa nya människor. Vare sig...

Läs mer och visa alla kurser med SV Göteborgsregionen Sydost

Highlights