Sök kurs 👉

Pilflätning - helgkurs 5-6 april

SV Göteborg, i Göteborg
Längd
16 timmar på 2 tillfällen
Pris
2 200 SEK
Nästa kurstillfälle
5 april, 2025 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
16 timmar på 2 tillfällen
Pris
2 200 SEK
Nästa kurstillfälle
5 april, 2025 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Pilflätning - helgkurs 5-6 april

På denna kurs i pilflätning får du möjlighet att fläta din egen korg i pil med bark, vilket ger korgarna unika och naturliga färgskiftningar. Det finns möjlighet att välja mellan olika tekniker och former; exempelvis en traditionell rund korg på kryssbotten med handtag i pil, en oval korg enligt fransk tradition eller en traditionell revbenskorg. Det finns även möjlighet att skapa en korg som kan förses med läderremmar och användas som en liten väska (ta då gärna med egen läderrem - t ex gammalt skärp).

Kursen är anpassad för både nybörjare och erfarna deltagare. Med individuell handledning kan du välja vilken typ av korg du vill fläta, samt anpassa form och storlek efter dina önskemål och kunskapsnivå. Här får varje deltagare forma sitt unika hantverk med stöd från Miriam som erfaren kursledare.

Miriam har pil med till alla såväl som specialverktyg.

Nivå
Grundkurs. Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial
Finns att köpa på kursen, swish direkt till ledare. Kostnad för material från 300 SEK beroende på vilken korg du väljer att göra. Materialinformation skickas inför kursstart.
Ta med en vass slöjdkniv, en sekatör, en tyngd på 3-5 kg samt en stor, gammal handduk. Ha på dig oömma kläder.

Kurstid
Lördag och söndag 5-6 april kl 09:30 - 16:00 (30 min lunchpaus)

Kursledare
Miriam Göransson har flätat pilkorgar som hobby sedan 20 år tillbaka och har nyligen avslutat sin utbildning till korgmakare inom ramen för Stiftelsen hantverk och utbildning i Leksand. I grunden är Miriam lärare och tycker om att undervisa i korgflätning. Miriam bor på en avstyckad gård i Ödenäs, Alingsås, där hon också har sin ateljé.

Kurslokal
Redbergsskolan ligger på Örngatan 6 vid Redbergsplatsen.
Lokalen är tillgänglighetsanpassad. Hiss finns.

Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan.
Kallelse skickas ca 2-4 veckor innan kursstart till den e-postadress som du angett. Väljer du Klarnabetalning skickas kallelsen direkt. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med vanlig post. Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.

#gbghantverk
Veckodag: Lördag,Söndag
Tid: 09:30-16:00
Ledare: Miriam Göransson
Lokal: Örngatan 6