Sök kurs 👉

Gjuta ljus med bivax - helgkurs 15-16 november

SV Göteborg, i Göteborg
Längd
8 timmar på 2 tillfällen
Pris
895 SEK
Nästa kurstillfälle
15 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
8 timmar på 2 tillfällen
Pris
895 SEK
Nästa kurstillfälle
15 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Info om Gjuta ljus med bivax - helgkurs 15-16 november

Bivaxljus har en lång tradition och användes mycket i bland annat kyrkorna. Även idag vill vi tända ett bivaxljus för att skapa en skön stämning och njuta av det behagliga ljuset och förnimma den vaga honungsdoften.

I denna kursen träffas vi två gånger för att gjuta ljus i 100% bivax. Kursledaren har ett trettiotal olika silikonformar, allt ifrån blockljus raka ljus till fågel och tomte. Du väljer själv vilken form eller vilket ljus som du vill göra, och rekommenderas att göra tre till fyra ljus för att få till hantverket. Ledaren ger tydliga instruktioner under processens gång för att du ska få det bästa resultat som du önskar.
Under kurstillfället dag två kommer vi att bearbeta ljusen som svalnat över natten. Du hinner göra mindre ljus även vid tillfälle två, på lördagsförmiddagen.

Det är nästan meditativt att tillverka bivaxljus då processen är långsam och honungsdoften skapar en härlig atmosfär. Vi tar tid på oss och ger varje ljus stor omsorg. Det är roligt och kreativt att skapa olika ljus för olika tillfällen.

Ledaren kommer också berätta mer om bivax, dess egenskaper och användningsområden, t ex ljus, salva, läppcerat mm.

Nivå
Inga förkunskaper krävs.

Kursmaterial och att ta med
Finns att köpa bivax på av kursledaren. 1g kostar 1 krona. Betalas via swish. Du kan också ha med dig eget bivax.

Kurstid
Fredag 17.00-20.00 samt lördag 10.00-13.00

Kursledare
Anna Sibinska är passionerad biodlare sedan åtta år tillbaka. Hennes står på familjens gård i Väne-Åsaka. Anna har ett stort intresse för biodling och tycker att det är oerhört givande att följa binas flitiga samlande samtidigt som de pollinerar bär, buskar, fruktträd och grödor. Bina sköts enligt ekologiska principer. Honung brukar Anna slunga några gånger per säsong och då tar hon också vara på allt bivax som är en biprodukt.

Kurslokalen
Redbergsskolan ligger på Örngatan 6 vid Redbergsplatsen.
Lokalen är tillgänglighetsanpassad. Hiss finns.

Bra att veta
Du får en bekräftelse när du genomfört din webbanmälan.
Kallelse skickas ca 2-4 veckor innan kursstart till den e-postadress som du angett. Väljer du Klarnabetalning skickas kallelsen direkt. Om du inte har e-postadress så skickas kallelsen med vanlig post. Det är viktigt att du anger ditt mobilnummer om vi behöver nå dig med kort varsel.

#gbghantverk
Veckodag: Fredag,Lördag
Tid: 17:00-20:00
Ledare: Anna Sibinska
Lokal: Örngatan 6