Info om Bokashi - ät din jord!
Ät din jord!
Lär dig göra egen näringsrik jord och gödsel av dina matrester och trädgårdsavfall.
Bokashi är en japansk metod som med hjälp av effektiva mikroorganismer fermenterar ditt matavfall och ger planteringsfärdig jord på 4-6 veckor.
Vi kommer att följas åt för att du ska få stöd och kunna ställa frågor under processens gång.
Tips om bokashihink och strö ges vid första kurstillfället.
Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs
Tillfällen
Denna kurs går varannan vecka då de olika stegen behöver två veckor emellan.
29 mars
12 april
26 april
10 maj
Kursledare
Hyun Chung Kim har en master i arkitektur och stort intresse för giftfritt, ätbart odlande.
Vinnare av "idéträdgård 2023" på Nordiska trädgårdar.
Kurslokal
Redbergsskolan, Örngatan 6
Bra att veta
Kallelse skickas ca två-fyra veckor före kursstart.
Veckodag: Lördag
Tid: 13:00-14:30
Lokal: Örngatan 6
Lär dig göra egen näringsrik jord och gödsel av dina matrester och trädgårdsavfall.
Bokashi är en japansk metod som med hjälp av effektiva mikroorganismer fermenterar ditt matavfall och ger planteringsfärdig jord på 4-6 veckor.
Vi kommer att följas åt för att du ska få stöd och kunna ställa frågor under processens gång.
Tips om bokashihink och strö ges vid första kurstillfället.
Förkunskaper
Inga förkunskaper krävs
Tillfällen
Denna kurs går varannan vecka då de olika stegen behöver två veckor emellan.
29 mars
12 april
26 april
10 maj
Kursledare
Hyun Chung Kim har en master i arkitektur och stort intresse för giftfritt, ätbart odlande.
Vinnare av "idéträdgård 2023" på Nordiska trädgårdar.
Kurslokal
Redbergsskolan, Örngatan 6
Bra att veta
Kallelse skickas ca två-fyra veckor före kursstart.
Veckodag: Lördag
Tid: 13:00-14:30
Lokal: Örngatan 6