Sök kurs 👉

Två dagar om permakultur

Längd
2 dagar
Pris
1 500 SEK
Nästa kurstillfälle
16 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
2 dagar
Pris
1 500 SEK
Nästa kurstillfälle
16 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Skogsträdgård

En kurs i konsten att skapa en långsiktigt hållbar trädgård, som innehåller stor biologisk mångfald med resiliens mot ett förändrat klimat. Projektet Permanent Agriculture består av fyra delkurser om att bli en självförsörjande och oberoende odlare och tillsammans skapa en frisk och resilient jord.

Två dagar om permakultur är en del i projektet Permanent Agriculture på Lagnö bo. Ekosystemet och trädgården på Lagnö Bo är designat utifrån permakultur, ett integrerat system under utveckling till största delen bestående av perenna/självsående växter användbara för människan. Trädgården är designad på ett vis som liknar naturen och samtidigt inkluderar människan som en social varelse.
Permakulturens tankesystem och principer erbjuder ramar som ger människan kraft och kunskap att gå från att vara en konsumtionsvarelse till att bli en ansvarstagande varelse.
Vi går igenom permakulturens grunder, variationen av annuella och perenna grödor och en levande jord och hur vi som odlare fångar upp energin som strömmar genom våra trädgårdar.  Vi ser närmare på trädgårdens olika delar och lägger stor vikt vid ekosystemets resiliens, vikten av biologisk mångfald och det estetiska uttrycket i designen. Köksträdgård, örtagård, skogsträdgård, uppfångningen av regnvatten i en damm med perenna biobäddar i vattenmiljö och formandet av trädgårdens olika element. Tillsammans skapar beståndsdelarna ett ekosystem, som ”andas” med det omgivande landskapet.

Kursdatum: 16-17 november
Kursledare:
Raymond Wigg, trädgårdsmästare
Emilia Rekestad, process- och kursledare inom regenerativ utveckling och omställningsfrågor. Fil.kand. i biologi och utbildad trädgårdsmästare. Tidigare projektledare för permakulturföreningen i Sverige samt utbildare inom Omställningsnätverket.
Robin Tidblom, odlare, konstnär, folkbildare, och en del av kooperativet “Under Tallarna”, en tvärdisciplinär mötesplats med andelsjordbruk, grönsaksförsäljning, kulturscen och utbildningsverksamhet grundat på Permakulturdesign.
Kursavgift: 1 500 kronor. Lunch, fika och kvällsbio på Lagnö Studio ingår i kursavgiften.
Sista anmälningsdag: 11 november

Projektet genomförs i samverkan med Studiefrämjandet, Trosa kommun/Odla Vardagsmaten, Naturskyddsföreningen Trosabygden, Föreningen Sesam, LONA (Länsstyrelsen)

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

16 november, 2024

  • Kurs
  • Trosa
  • Sista ansökan: 2024-11-10

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av Två dagar om permakultur och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Studiefrämjandet Sörmland
Västeråsvägen 90
632 23 Eskilstuna

Hej och välkommen till Studiefrämjandet Sörmland!

Hos oss har du alltid nära till nya kunskaper, upplevelser och gemenskap med andra. Våra huvudsakliga profilområden är odling, självhushållning, djur och natur men vi erbjuder självklart studiecirklar och kurser i andra ämnen. Studiefrämjandet är politiskt, religiöst och fackligt obundet....

Läs mer och visa alla kurser med Studiefrämjandet Sörmland

Highlights