Sök kurs 👉

HUMANISTERNA VÄST: Samtalscirkel kring ceremonier i livet

Medborgarskolan Väst, i Göteborg
Längd
2 timmar
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
14 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Längd
2 timmar
Pris
0 SEK
Nästa kurstillfälle
14 november, 2024 se detaljer
Utbildningsform
Kurs
Vill du veta mer? 🤗

Kursbeskrivning

Humanistiska ceremonier hyllar livet som ska komma och det liv som varit. Till skillnad från de religiösa ceremonierna som alltid belyser personens förhållande till en gud. Hur blir man humanistisk officiant? Varför heter det konfirmation? Vad skiljer ett humanistiskt bröllop från ett borgerligt?

Humanistiska ceremonier hyllar livet som ska komma och det liv som varit. Till skillnad från de religiösa ceremonierna som alltid belyser personens förhållande till en gud. Hur blir man humanistisk officiant? Varför heter det konfirmation? Vad skiljer ett humanistiskt bröllop från ett borgerligt? Kan man hålla begravning i sin trädgård?
Många frågor ska få sitt svar vid detta tillfälle! Vi kommer att berätta kort om barnvälkomnande, konfirmation, bröllop och begravning. Sedan kan du ställa alla frågor du vill!

Ta gärna med en vän, men ni behöver anmäla er.

Vi gör detta i samarbete med Medborgarskolan i Väst. Vi kommer därför att finnas i Medborgarskolans lokaler på Haga Östergata 12 i sal 303.

Vi startar kl 18.00 och vi bjuder på lättare fika.

Är du intresserad och vill veta mer om kursen?

» Vänligen fyll i en intresseanmälan nedan

Kommande kursstarter

1 tillgänglig kursstart

14 november, 2024

  • Kurs
  • Göteborg

Intresseanmälan

Intresseanmälan

Intresserad av HUMANISTERNA VÄST: Samtalscirkel kring ceremonier i livet och vill veta mer? Kontakta kursarrangören direkt! En intresseanmälan är kostnadsfri och inte bindande.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Medborgarskolan Väst
Molinsgatan 7
41133 GÖTEBORG

Välkommen till Medborgarskolan Väst!

Här hittar du alla Medborgarskolans kurser och evenemang i Västra Götaland och Halland. Vi erbjuder grundläggande och fördjupande aktiviteter inom en mängd olika ämnesområden och med olika omfattning och upplägg. Anmäl dig redan idag!Om MedborgarskolanMedborgarskolan är ett av landets största studieförbund...

Läs mer och visa alla kurser med Medborgarskolan Väst

Highlights